De mooiste jeans trends van de lente/zomer 2021

08.04.2000 10:38
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Jeans raken nooit uit de mode. Dit seizoen is denim zelfs één van de grootste trends. Snappen we: want op een spijkerbroek kun je altijd bouwen.

De bootcut jeans is daar als je een paar extra lange benen nodig hebt voor je date. De vintage jeans is jouw grote vriendin als je niet zo veel zin hebt om over je outfit na te denken. We kunnen wel stellen: nieuwe jeans zijn altijd welkom. Wil jij graag de show stelen in een modebewust exemplaar? Hier moet je zijn voor de jeans trends van 2021.

Wijde 90's jeans

Aankomend seizoen gaan we terug in de tijd naar de jaren '90, waar de jeans wijd en relaxt waren. De fit van deze jeans anno 2021 is high waisted en bovenin mag-ie best aangesloten zitten, daar krijg je namelijk een lekkere bilpartij van. De pijpen daarentegen zien we het liefst zo wijd mogelijk. Vind je zo'n jeans maar lomp? Een hak eronder doet wonderen. 

Vintage jeans met rechte pijpen

Nog zo'n trend uit vervlogen tijden: jeans met een vintage wassing en pijpen die recht naar beneden lopen. Een beetje á la de Levi's 501 – inclusief bilpartij waar de broek stiekem tussen kruipt. Deze jeans past ontzettend goed bij een klassieke stijl, waarbij je ‘m combineert met een blazer en enkellaarsjes. Maar ook als je stijl casual is, is dit de jeans voor jou. Met een T-shirt en sneakers zie je eruit om door een ringetje te halen.

Scheuren in je broek

De broek die – ongeacht hoe goed je ‘m combineert – altijd weer verbaasde blikken trekt van de oudere generaties. Nóg verbaasder worden de blikken als we toegeven ze zo gekocht te hebben. Of zelf aan de slag zijn gegaan met de schaar. Wat men er ook van vindt, wij blijven de ripped jeans adoreren. Ook jeans merken zijn er nog steeds weg van: want de keuze is reuze. Zeker deze lente en zomer.

Bootcut jeans

Hij is niet recht, hij is niet flared: hij zit er precies tussenin. En dat maakt de bootcut jeans een super veelzijdige broek. En eentje die je waarschijnlijk nog heel wat jaren met plezier gaat dragen, want echt uit de mode raakt -ie nooit. Voor een extra lift van je achterste draag je er een paar hakken onder, voor een casual look zijn een paar sneakers een heel goed idee.