De beste tips tegen een vette huid

15.04.2000 09:55
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Veel vrouwen hebben last van een vette huid, ondanks alle bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste. De welbekende T-zone is vooral een issue. Wij geven je 5 tips om de boel in bedwang te houden.

Naarmate we ouder worden letten we steeds meer op alles wat met onze huid te maken heeft. We weten dat wat we eten en drinken een behoorlijke invloed heeft op hoe onze huid eruit ziet. Eens in de maand een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste staat misschien wel standaard in je agenda. Toch kunnen we – ondanks dat we er zo veel mee bezig zijn – tóch last hebben van een vette huid. De onderstaande punten kunnen jou helpen om je huid iets meer onder controle te krijgen. Happy skin, happy you!

#1 Ruwe producten

Heb jij last van een vette huid? Dan grijp je misschien al snel naar alcohol om je huid mee te ontvetten. Dit kun je beter niet doen. Lotions en reinigingsproducten die alcohol bevatten kunnen je huid irriteren en dat werkt averechts. Deze producten kunnen acne, mee-eters en andere huidaandoeningen juist verergeren. Gebruik in plaats daarvan huidverzorging die salicylzuur bevat, zoals een schuimende gel. Let wel op of het product sulfaten bevat, ook sulfaten kunnen voor huidirritatie zorgen.

#2 Scrubben

Bij een vette huid is de verleiding groot om dagelijks te scrubben om als het ware de vettigheid eraf te schrobben. Op die manier verdwijnen de mee-eters en puisten wel, zou je denken. Helaas is niets minder waar, te vaak scrubben kan je huid flink beschadigen. Scrubs zijn namelijk erg agressief. Kies liever voor een zachte peeling. Liever zijn voor je huid betekent immers een beter resultaat.

#3 Hydraterende crèmes

Een veelvoorkomende fout van vrouwen met een vette huid is om vochtinbrengende crèmes over te slaan, uit angst om een nog vettere huid te krijgen. Geloof het of niet: ook een vette huid heeft hydratatie nodig. Huidcellen van elk huidtype hebben water nodig om gezond te blijven. Heb jij een vette huid, ga dan voor een lichte, olievrije crème die speciaal gemaakt is voor de vette huid.

#4 Make-up

Het zou jammer zijn als je met een vette huid gedoemd bent om altijd make-up vrij rond te lopen. Gelukkig is dat helemaal niet nodig. Een foundation kan zeker, mits hij oil free is en salicylzuur bevat. Dit geldt ook voor andere make-up producten. Gouden regel: verwijder altijd je make-up en reinig je gezicht voordat je in bed stapt.

#5 Huidolie

Vrouwen met een vette huid denken er geen seconde aan om welk type huidolie dan ook te proberen. En eerlijk is eerlijk: olie smeren op een vette huid klinkt niet als een goed idee. Toch mogen we niet alle oliën over een kam scheren. Neem Jojoba Olie, een olie die de huid voedt zonder hem vetter te maken.