De 70’s zijn terug: zo draag je deze trend

14.04.2000 21:20
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

De jaren ’70 zijn weer helemaal terug van weggeweest, en dat uit zich in een paar geweldige items die we eigenlijk niet links kunnen laten liggen deze lente en zomer.

De vrije geest van de ‘seventies' waait als een frisse wind door onze garderobe, en wat maakt ons dat blij. Het jaar 2020 draait het namelijk om vrolijke prints die iedereens aandacht trekken, experimenteren met laagjes én alles wat flared is. Ben jij benieuwd hoe jij deze trend naar je eigen hand kan zetten? We helpen je met alle liefde, want we hebben de mooiste items uit de 70's voor je op een rij gezet. 

#1 De wijde pijp

De broek die ons een ultiem jaren '70 gevoel geeft? De flared broek! De wijde pijp was even weg na zijn opkomst in 2015, maar nu zijn vooral flared jeans weer helemaal terug. En hoewel we steeds meer broeken zien met een lage taille, houden wij het liever op een hoge taille (je snapt vast waarom). Draag deze broek met een paar hakken en je hebt gegarandeerd een paar stelten als benen.

#2 Blouses met print

Niets mis mee verknocht te zijn aan een minimalistische witte blouse, maar als je het graag een keer over een andere boeg gooit zijn blouses met print zeker het overwegen waard. Ze fleuren je outfit in één klap op, daar waar de witte blouse daar iets meer moeite voor moet doen. Vooral de bloemenprint is lekker 70's, maar als je daar niet van houdt kun je ook voor een felgekleurd exemplaar gaan. Wat dacht je van blauw? Of roze?

#3 Grote zonnebrillen

Was eerst het motto nog: klein, kleiner, kleinst – zit je vandaag de dag ook hartstikke goed als je voor een grote, vierkante zonnebril gaat. Ga voor een montuur met lichte, doorschijnende glazen zodat niet je hele gezicht in beslag wordt genomen door de bril. Best gezellig als je nog een beetje oog kunt zien. Toch? 

#4 Kleine sjaaltjes

Een 70's trend die we al lang niet voorbij hebben zien komen. Maar sjaaltjes zijn naast schattig en modebewust ook hartstikke veelzijdig. Je kunt ze om je nek dragen, maar ook door de lusjes van je broek. Of aan je tas. Zo maak je je outfit op een hele simpele manier véél stijlvoller. Benieuwd hoe je dit de mini sjaal nog meer kan dragen? Wij geven je hier 9 originele manieren.

#5 Blokhak sandalen met plateau

Wat is een outfit zonder een paar stijlvolle stappers aan onze voeten? Wil je het echt goed doen deze lente, dan ga je voor een paar blokhak sandalen mét platform. Lekker 70's, maar ze geven die benen ook wat extra lengte mee. Dit schoeisel komt het allermooist tot zijn recht in combinatie met de flared jeans, maar je kunt ze eigenlijk overal wel onder dragen. 

#6 Maxi jurken met print

We kunnen ons al geen leven zonder meer inbeelden, en daarom knikken we maar al te graag: ja, als het om de maxi-jurk gaat. Kleding crisis? Geen nood: met deze jurk ben je in één klap klaar voor de dag. Ook leuk: met dit veelzijdige kledingstuk kun je werkelijk alle kanten op. Met een paar cowboyboots kom je stoer voor de dag en met een paar hakken verander je in een ‘femme fatale'.