Bizar: zo zet je voortaan een strakke eyeliner

08.04.2000 14:35
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Besteed jij ook uren aan het kijken van eyeliner tutorials op YouTube, maar met weinig resultaat? Vanaf vandaag zet jij heel makkelijk een strakke eyeliner. 

Je herkent het vast wel: je hebt net je glamorous make-up look aangebracht waarna het spannendste moment is aangebroken. Het aanbrengen van je eyeliner. Een kwestie van opperste concentratie, want je make-up look – waar bloed, zweet en tranen in zit – kan binnen 5 seconden verpest zijn als je je eyeliner verkeerd aanbrengt. Geen paniek: na het lezen van onderstaande tips kun jij je eyeliner zonder zorgen aanbrengen.

Zo zet jij de perfecte eyeliner

#1 Stop met tutorials kijken 

Ga lekker zelf experimenteren. Door zelf te oefenen krijg jij het veel sneller onder de knie. Daarbij krijg je dan ook sneller door welke vorm eyeliner nou eigenlijk het mooist bij je staat.

#2 Hallo tenen!

Je hoeft geen vaste hand te hebben om een strakke eyeliner aan te brengen. Het enige wat je moet doen is je tenen naar binnen krullen als je de eyeliner gaat aanbrengen. Zo sta je steviger op de grond en trillen je handen minder. Het resultaat? Een strakke lijn om u tegen te zeggen. 

#3 Gebruik een stukje plakband

Je mag best een beetje valsspelen. Plak een stukje tape van het uiteinde van je oog tot het puntje van je wenkbrauw en volg de rand met je eyeliner. Als je de tape weghaalt blijft er een super strakke eyeliner over.

#4 Maak het jezelf makkelijker

Pak er een vergrotende spiegel bij zodat je beter kunt zien waar je mee bezig bent. Ook kan het helpen om een stevig kwastje te gebruiken of om je vloeibare eyeliner te vervangen voor een gel-liner.

#5 Maak je ogen droog

Voorkom vettige oogleden, dat maakt het aanbrengen stukken makkelijker. Ook is het slim om een oogschaduwbasis te gebruiken. Als je dit doet is je eyeliner gemakkelijker aan te brengen én zal hij langer mooi blijven zitten.