8 tips en trucs om je wimpers langer te laten lijken

20.04.2000 09:59
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Wist je dat je wimpers met de jaren korter en kleurlozer worden? Als er één tip is om jonger te lijken dan is het met lange Bambi-achtige wimpers. Daarom zijn wimper-extensions en wimper-lifting zo populair.

De lengte van je wimpers is erfelijk bepaald, de wimper groeit in gemiddeld 3 maanden uit tot een bepaalde lengte en valt dan uit. Aan de ‘natuurlijke’ lengte van de wimper kun je niet zoveel veranderen, wel kun je de natuur een beetje helpen. Omdat ook mijn wimpers korter, rechter en kleurlozer geworden zijn in de loop der jaren, heb ik alle tips hieronder persoonlijk getest.

Lange wimpers voor iedereen

#1 Zig zag

Als je mascara opbrengt in een zigzagbeweging blijft de mascara veel beter hechten aan je wimpers, en krijg je dus dikkere en langere wimpers. Ga met de borstel snel van links naar rechts voor de ultieme zigzagbeweging.

#2 Laagjes

Breng meerdere lagen mascara aan. Je kunt beter meerdere dunne lagen opbrengen dan één dikkere laag. Je kunt ook met meerdere mascara’s werken: gebruik dan eerst een mascara voor langere wimpers en daarna voor vollere wimpers.

#3 Serum

Met een wimperserum worden je wimpers gemiddeld zo’n 30% langer. Het werkt dus echt. Breng elke avond voor het slapen gaan het serum aan net boven je wimperlijn. Na een week of 4 zie je al resultaat.

#4 Primer

Sinds kort gebruik ik een wimperprimer. Een soort kleurloze mascara die de wimpers voedt en een laagje op de wimper achterlaat zodat de mascara beter blijft zitten en de wimpers voller en langer ogen.

#5 Verven

Heb je geen zin om elke dag mascara aan te brengen? Verf je wimpers dan zwart. Ze vallen dan meer op en het is vooral in de zomer ideaal. Dit kun je laten doen door de schoonheidsspecialiste, maar je kunt je wimpers ook zelf thuis verven. Breng wel vaseline aan om je oog, zodat eventueel geknoeide verf makkelijk van je huid te verwijderen is.

#6 Faken

Het zelf aanbrengen van nepwimpers wordt steeds populairder en het is in de loop der jaren ook makkelijker geworden. De eerste keer is het even oefenen maar je krijgt direct langere, dikkere en vollere wimpers.

#7 Krullen

De basis van een mooie wimper begint natuurlijk met een mooie krul omhoog. Juist als je ouder wordt, worden je wimpers steeds rechter. Een wimperkruller ziet er een beetje raar uit, maar het is wel effectief. Krul je wimper met de wimpertang alleen als je wimpers schoon zijn, doe het dus nooit als je al mascara op hebt. Voor een optimaal effect kun je de wimperkruller verwarmen met je föhn, maar pas wel op dat je je wimpers niet verbrandt.

#8 Oogpotlood

Als je met een oogpotlood een dun lijntje aanbrengt op je bovenste waterlijn, dus eigenlijk in je wimperlijn, dan lijken je wimpers langer en voller. Het lijntje zelf is niet tot nauwelijks zichtbaar.