5 manieren om je buikje te camoufleren

12.04.2000 08:56
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Een gezelligheidsbuikje omdat je in het weekend graag aan de borrel gaat (mét bitterballen) is absoluut niet iets om je voor te schamen, maar in sommige situaties vind je het misschien prettig als-ie wat minder opvalt.

Ben jij de trotse bezitter van een one-pack? Dan zit je hier goed. Of je buikje nou het gevolg is van hormonale veranderingen, ouder worden of gewoon een lekker luxe leven – er zijn genoeg manieren om hem met de juiste kleding te verbergen. Ben jij benieuwd wat jij kunt doen? Read on.

#1 Blouses met print

Een item waarmee je buikje gegarandeerd wegvalt? Een blouse met een gezellige print. Vooral als-ie soepel valt, en niet te strak om je buik heen zit. Deze lente zijn er een hoop mooie te vinden, en daar kunnen we alleen maar ontzettend hebberig van worden.

#2 Broeken met een hoge taille

We snappen eigenlijk niet zo goed dat we ooit in low waisted broeken rondliepen, want wat zijn die hoog getailleerde broeken toch ontzettend fijn. Niet alleen verdoezel je je buikje ermee, je creëert optisch ook nog eens langere benen en een slankere taille. Hartstikke welkom in onze garderobe dus.

#3 Getailleerde blazers

Stiekem kun je eigenlijk nooit genoeg blazers in je kast hebben. Al is het met een buikje wel goed om te kijken naar het model waar je voor gaat. Kies vooral voor een ietwat getailleerde variant, die niet te strak, maar ook zeker niet te oversized is. Hij moet als het ware je lichaam ‘omarmen'

#4 Wikkeljurken

De wikkeljurk is geweldig voor je figuur. Je decolleté komt er prachtig in uit en omdat je ‘m knoopt in je taille, oogt je buikje kleiner. En dat maakt ‘m gelukkig niet minder comfortabel, want hij zit alsof je je pyjama aan hebt. 

#5 Donkere kleding

Niet dat je garderobe nou geheel uit donkere tinten hoeft te bestaan, maar het is wél een goed middel om bepaalde delen van je lichaam te accentueren of te camoufleren. Je buikje kun je bijvoorbeeld minder laten opvallen door een donkere broek aan te trekken die over je buik valt.