5 manieren om de leren rok te dragen

13.04.2000 11:59
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

De leren rok is een blijvertje, dat is zeker. Vooral een must in de herfst, waarbij we extra warm worden gehouden door exemplaren die soms reiken tot over de knie. En het beste van alles? Hij past bij iedere stijl.

Van mini tot midi, de leren rok breidt zijn straatje uit en wordt steeds een stukje origineler. Je kunt met iedere stijl je hart ophalen, want wat zijn ze mooi, die lederen rokken. Zagen we ze eerst vooral nog simpel en zwart, vandaag de dag kom je ook heel goed weg in een opvallender exemplaar. Welke past bij jouw stijl?

#1 Romantisch

Ontzettend romantisch is de plissérok – ook wel de plooirok genoemd. De rok die we vooral kennen in zwierige stofjes, maar ook in leer is het een plaatje en beweeglijker dan je denkt. Fijn om te weten: je kunt er makkelijk je foodbaby in verstoppen – wat het de perfecte rok voor een restaurantdate maakt.

#2 On trend

Een leren rok hoeft niet altijd zwart te zijn, de bruine leren rok is er één die we steeds meer zien. Mega modieus in combinatie met wit en slangenprint, maar hij doet 't ook goed met zwart. Hoge laarzen die net onder de knie vallen zetten de puntjes op de i, maar als je dat nét even te heftig vindt kun je ook gaan voor enkellaarsjes. 

#3 Glamorous

Glamoureus voor de dag komen doe je makkelijk door te gaan voor een leren mini rok met ritsen. De rok combineren is hartstikke simpel. Je kunt er in principe alles op dragen. Van een warme trui tot een sexy top als je een avondje uit gaat. Leer op leer is dit seizoen helemaal on trend.

#4 Casual

Ook in de casual stijl past de zwarte leren mini rok helemaal thuis, al hou jij het liever simpel. Draag er een heerlijke, warme oversized trui op and you're good to go. Qua schoenen kun je gaan voor een paar zwarte biker boots of simpele zwarte enkellaarsjes; plat of met lage hak. Jij bent helemaal klaar voor de hersft. 

#5 Klassiek

Heb jij een klassieke stijl? Ook bij jou is het dit seizoen leer dat de klok slaat. De leren midi-rok is jouw grote vriend. Met een heerlijke coltrui om in te wonen en een mantel is je outfit niet alleen tijdloos, maar ook nog eens heel fashionable.