Zo boek je een goedkoop weekendje weg

25.09.2020 11:22
tips-goedkoop-weekendje-weg

Er een paar dagen tussenuit, maar geen zin om veel geld kwijt te zijn? Wij geven je tips om goedkoop een weekendje weg te boeken.

Of je nou een paar dagen naar de Veluwe wilt, of met het hele gezin een stad wilt verkennen: een (lang) weekend weg hoeft niet duur te zijn. Wie slim boekt, kan aardig wat geld besparen. De volgende sites kunnen je daarbij helpen:

Vakantieveilingen

Drie dagen een stedentrip maken naar Rome voor een kleine 150 euro? Of 200 euro korting op een verblijf aan de Nederlandse kust met het hele gezin? Bij Vakantieveilingen verschijnen regelmatig fijne aanbiedingen op weekendjes weg.
Hoe het werkt? Heel simpel: bied mee op een aanbieding, wacht tot de tijd verstreken is en check of je de winnaar bent. Blijkt jouw bod het hoogste te zijn? Dan betaal je heel gemakkelijk via iDeal, Paypal of met je creditcard. De waardebon voor je weekendje weg vind je in je mail: downloaden, koffer pakken en klaar ben je.

Let er wel op dat je vooraf goed kijkt wat de reis precies inhoudt en welke voorwaarden er aan verbonden zijn, zodat je niet na het bieden voor vervelende verrassingen (lees: extra kosten) komt te staan.
 

Lees ook
Ga je binnenkort op reis? Dít zijn de leukste koffers >

Last-minute deals

Boek je maanden vooruit, dan scheelt je dat vaak in de kosten. Maar ook als je twee weken voor de start van de vakantie boekt, bespaar je geld. Vooral last minutes in eigen land zijn dan aardig geprijsd. Bij My Lastminutes kun je in één oogopslag per provincie zien wat er wordt aangeboden: van een vakantiehuis bij de Friese meren tot een mooie bungalow in Limburg. Zodra je op de deal klikt, word je doorverwezen naar de site van de aanbieder.
 

Vakantiediscounter

Naast ‘verre reizen’ kun je op deze site ook kiezen voor ‘Stedentrips’ en ‘Last minutes’. Wil je liever een weekendje weg in eigen land, dan klik je op ‘Reizen met de auto’. Je vindt er allerlei goedkope deals: van leuke attractieparken tot hotels en campings.

 

Vakantiepiraten

Bij Vakantiepiraten vind je vooral fijne deals voor weekendjes weg in Europa (check hier de leukste bestemmingen met kinderen) en wereldwijde bestemmingen, als je echt op vakantie wilt. De site geeft een handig overzicht van de deals die je op andere reissites kunt vinden. Wil je bijvoorbeeld 3 dagen naar Praag in een 4-sterrenhotel voor 81 euro (inclusief vlucht), dan klik je op de link en word je doorgestuurd naar de reisorganisatie.
 

Lees ook
Dít zijn de leukste koffers voor kinderen >

 

Weekendje Weg

Heb je geen zin om het vliegtuig te pakken en zoek je een leuk weekendje weg in Nederland of net over de grens? Bij Weekendje Weg vind je hotelovernachtingen in Nederland, België en Duitsland voor minder dan 100 euro per 2 nachten. Dat is dus nog geen 25 euro per persoon per nacht. Bij sommige aanbiedingen is de derde nacht zelfs gratis. Ga je liever voor een bungalow, klik dan hier.

 

Kies een andere vertrekluchthaven: Düsseldorf of Brussel

Vliegen vanaf Schiphol, Rotterdam of Eindhoven zit er natuurlijk ingebakken, maar probeer ook eens verder te kijken dan Nederland. Zo zijn vliegtickets vanaf Düsseldorf of Brussel vaak veel voordeliger. Heb je gelijk meerdere steden in één keer te pakken.

 

 

Meer vakantietips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >