Zelfs warm in oktober: 9x zonnige herfstvakantiebestemmingen

30.08.2022 12:02
warm-in-herfstvakantie

Wat doe je als de herfst volop ons land binnenknalt? Dan pak je je biezen en vertrek je naar een van deze bestemmingen waar het nog warm is in oktober. Zo duiken jullie zonder moeite de zee in.

Tenerife 25 °C

Ook in oktober komen veel toeristen naar dit Canarische Eiland voor een luilekkervakantie. Weg van je ligbed vul je de dagen met dagtrips naar het Teide Nationaal park en verken je het eiland met je huurauto op eigen houtje. Ook fantastisch: een bootexcursie om walvissen en dolfijnen in het wild te spotten.

 

Malta 25 °C

Een gemiddelde buitentemperatuur van zo’n 25 °C en een zee waar je met 23 °C graag je dikke teen in steekt. Leuk voor strandliefhebbers: pak ’s ochtends vroeg de veerboot naar Comino, het kleine eiland tussen Gozo en Malta om te genieten van het diepblauwe water.

Lees ook: 5x de mooiste treinroutes door Europa >

Bali 31 °C

Als je een langere vliegreis niet erg vindt, boek dan een goedkoop vliegticket Bali. Oktober is de warmste maand van het jaar en het is niet ongebruikelijk dat de temperaturen stijgen tot boven de 30 °C. Perfect voor veel strand-, zwem- en snorkelavonturen. Maar vergeet ook niet de magische tempels, markten en rijstvelden te bekijken.

Egypte 30 °C

Wie van lange, warme zomerdagen geen genoeg krijgt, zit in Egypte goed. Kies ervoor om bij de resorts lui op je loungebed te liggen of trek eropuit. Bijvoorbeeld: een snelle woestijntrip op een quad of snorkelen bij de beroemde koraalriffen in de Rode Zee. Voor je vakantiebudget ook extra fijn: de prijzen voor een vakantie Egypte liggen laag in het najaar.

Lanzarote 25 °C

Tot wel negen zonuren per dag en temperaturen die regelmatig de 30 °C aantikken. In oktober zit je goed op Lanzarote, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Door de zachte wind die uit de Sahara over het eiland waait, blijft het aangenaam en anders neem je een verfrissende duik in de zee. Een dagtocht naar Timanfaya National Park is ook een aanrader.

Cyprus 26 °C

In oktober is het hier nog steeds super aangenaam met zo’n 26 graden. Voor een ontspannen strandvakantie pak je de stranden in de buurt van Ayia Napa. Willen jullie iets ondernemen? Zet dan de havenstad Papphos op je lijstje.

Turkije 25 °C

Wil je voor een prikkie optimaal ontspannen in de zon? Kan met een gemiddelde temperatuur van 25 graden ook prima in Turkije. Boek een all inclusive resort met flink zwembad en animatieteam en je kinderen zijn verzekerd van een topvakantie.

Kaapverdië 29 °C

Deze tropische eilandengroep voor de kust van Senegal heeft de allure van het Caribische gebied, maar ligt op minder dan zes uur vliegen van Nederland. Je kunt er heerlijk aan het strand liggen en kennismaken met de Afrikaanse cultuur. Niet zo gek dat Kaapverdië ook wel ‘Afrika voor beginners’ wordt genoemd.

Algarve 21°C

Door de vorm van de kustlijn met veel strandjes die tussen de kliffen liggen, voelt het hier vaak nog warmer aan dat het echt is. Zo kun je (uit de wind en in de zon van 11.00 uur tot 15.00 uur) in oktober heerlijk op het strand liggen. De Algarve is met de vele waterparken en activiteiten als boottochten en jeepsafari’s bovendien erg kindvriendelijk.

Bron: Skyscanner

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.