Weekendje kamperen in eigen land? Dít zijn de leukste campings

23.07.2020 09:21
weekendkamperen Nederland Beeld: Unsplash

Een weekendje kamperen in eigen land? Wij zochten de leukste campings uit waar je kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Wees gewaarschuwd: eigenlijk wil je hier veel langer blijven.

Tip: door de coronamaatregelen zijn mogelijk nog niet alle voorzieningen volledig toegankelijk. Check voor het boeken altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

Ardoer Camping Julianahoeve – Zeeland

Deze camping ligt op korte afstand van de zee: met vijf minuten wandelen sta je op het strand. Is het minder mooi weer, dan kunnen kinderen zich vermaken in het binnenzwembad met een lange glijbaan: wel tachtig meter. In de omgeving kun je een bezoek brengen aan Deltapark Neeltje Jans. Daar kijken kinderen hun ogen uit bij de zeehonden, haaien en roggen.
Waar: Hoogenboomlaan 42, 4325 DM Renesse
 

Sprookjescamping – Overijssel

De naam zegt het al: kinderen wanen zich hier in een geweldig sprookjesland. Op de camping wonen tien unieke Sprookjesfiguren die de hele dag rondlopen en kinderen vermaken. Elke dag, in zowel het hoog- als laagseizoen, worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals een poppenkastshow en sprookjesmonopoly. Maar je kind kan ook lekker rondspetteren in het waterspeelparadijs of de grote vijver. Qua overnachtingsmogelijkheden is er ook voldoende keuze: wordt het een kampeerplaats, chalet of sprookjeshut?
Waar: Grote Beltenweg 17, Rheeze
 

Lees ook:
10x leuke kampeerplekken bij de boer in Nederland >

 

Camping Wedderbergen – Groningen

Op deze camping bevinden de staanplaatsen zich op grasvelden met daaromheen verschillende planten. De vaste plaatsen liggen apart. Voor kinderen zijn er skelters te huur en in de haven van Wedderveer, even verderop, kun je een kano huren of een rondvaart maken. Maar ook op de camping zelf is het heerlijk vertoeven met een groot zwembad en tokkelbaan over het water.
Waar: Molenweg 2, Wedde
 

Camping Natuurplezier – Limburg

Dichtbij de grens met Duitsland ligt deze camping in een heerlijk stiltegebied. Met een speelveld en dierenweide is er voor kinderen genoeg te doen. De camping is autovrij, dus ook lekker veilig. Er zijn 55 ruime kampeerplaatsen, maar het is ook mogelijk een chalet of appartement te huren. Wil je er een middagje op uit, wandel dan over het Pieterpad tussen Tegelen en de oosterburen. Onderweg kom je oude molens tegen en mooie dorpjes.
Waar: Keulseweg 200, Reuver
 

Vakantiepark Dierenbos – Brabant

Een comfort-, luxe- of VIP-kampeerplaats: deze camping heeft het allemaal. De kampeerplaatsen beschikken over een stroompunt en op een aantal velden mag je je viervoeter meenemen. Liever luxe kamperen? Ook dat kan hier. Boek een compleet ingerichte vakantietent met verwarming, keuken en eigen sanitaire voorzieningen. Op het vakantiepark kunnen kinderen kennis maken met de leukste bosdieren en zowel binnen als buiten een duik nemen in het zwembad. Extra fijn: je kunt voordelig een AttractiePas bijboeken die onbeperkt toegang geeft tot 7 dagattracties zoals Safaripark Beekse Bergen en Luchtvaart-themapark Aviodrome.
Waar: Vinkeloord 1, Vinkel

 

 

 

Meer tips voor uitjes en vakantie in eigen land?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >