Jammer genoeg wordt Pinksteren een stuk kouder dan Hemelvaartsdag, maar dat mag de pret niet drukken. Want we kunnen rolschaatsen, naar de boerderij en nog veel meer. Kek Mama zet de leukste uitjes voor je op een rij.

1. Mega roller party

Lekker rollen op de mega roller party in Amsterdam Noord, die op 16 mei plaatsvindt. Haal je oude rolschaatsen dus maar van zolder of huur een leuk setje. Naast het rolschaatsen is er ook een dj, zijn er leuke spelletjes en zelfs wedstrijden. Er zijn dagtickets voor € 12,50 en parkeren is gratis.
Kijk voor meer informatie op ikwilvetrollen.nl

More content below the advertising

Beeld: facebook.com/vetrollen

2. Preston Palace subtropisch zwemparadijs

Geen zin in het sombere weer? Neem een duik in het subtropisch zwemparadijs waar je omringd wordt door palmbomen. Naast lekker zwemmen onder de sterrenhemel kun je - tegen een kleine vergoeding - gebruik maken van het wellness gedeelte. Wedden dat jij en je kinderen nooit meer naar huis willen?
Kijk voor meer informatie op prestonpalace.nl/zwemparadijs

Beeld: prestonpalace.nl/zwemparadijs

3. Campina open boerderijdagen

Na een bezoek aan de boerderij weet je precies hoe de melk in je glas of de yoghurt in je schaaltje gemaakt wordt. Gaan dus, naar de Campina open boerderijdagen. Naast een rondleiding kun je er talloze leuke activiteiten doen. Wat dacht je van melkbus heffen en de skippy koe racen? Precies. De toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie op campina.nl/boerderijdagen2016

4. De appelparade

Geniet het hele weekend van theater, muziek en lekker eten op landgoed de Olmenhorst. Voor de kinderen is er een zweefmolen en een schiettent, waar je kunt leren boogschieten. Daarnaast zijn er ook leuke workshops die je kunt volgen.
Kijk voor meer informatie op olmenhorst.nl/activiteiten/appelparade

Beeld: olmenhorst.nl

5. Miniworld Rotterdam

In het Madurodam van Rotterdam kijk je je ogen uit. De dagen duren er maar 24 minuten en als het nacht wordt, fonkelen er duizenden lampjes. Wanneer de dag weer aanbreekt, ontwaken de 27.000 bewoners en kun je zien wat ze die dag gaan doen.
Kijk voor meer informatie op miniworldrotterdam.com

Beeld: miniworldrotterdam.com