Waarom Thailand een heerlijke vakantiebestemming is met kinderen

04.05.2018 09:25
vakantie-thailand-met-kinderen

Thailand is misschien wel het meest ideale land in Azië voor een rondreis met kinderen: het is er veilig, betaalbaar, de Thaise keuken is een feest en er is (voor jong en oud) enorm veel te doen. En als je dit lijstje ziet, ben je helemaal verkocht.

Want de stranden zijn overweldigend…

Of je nu op zoek bent naar een bountystrand, snorkelparadijs of juist ultieme ontspanning, in Thailand kun je alle kanten op. Koh Tao aan de oostkust heeft rustige stranden, terwijl Koh Samui weer meer toeristen trekt. De stranden van Bo Phut en Mae Nam zijn door de rustige zee vooral voor jonge gezinnen een aanrader. Liever kajakken, snorkelen of rotsklimmen? Dat kan op het strand rondom Krabi.

 

Er zijn overal supermarkten…

Je hoeft niet in paniek te schieten als je iets voor je kind vergeten bent, want er zijn overal supermarkten zoals Seven Eleven. Babydoekjes, luiers en zelfs melkpoeder zijn er prima te krijgen. Heb je geen zin om je koffer vol te stouwen op de heenweg, dan koop je voor nog geen vijf euro twee paar schoenen, shirtjes en zonnebrand.

 

Lees ook
Rondreis door Nieuw-Zeeland? Deze bezienswaardigheden mag je niet overslaan >

 

Het eten is heerlijk…

Je hoeft je kind echt niet de hele vakantie pittige Thaise gerechten met rijst voor te schotelen (voor jou overigens wel aan te raden), want op de toeristische plekken is er genoeg keuze voor een ‘westers’ restaurant. Daarbij zijn koks vaak bereid om voor je kind iets minder kruiden te gebruiken. Wel écht ideaal voor kinderen zijn de soepjes, noedels en verse vruchten: die smaken tien keer beter dan thuis.

 

Bangkok is fantastisch…

Want ondanks dat de drukke stad overweldigend kan zijn, is er heel veel te doen voor kinderen. Ga bijvoorbeeld naar SEA LIFE Ocean World en spot de mooiste vissen of maak van je kind een brandweerman, piloot of verpleegster in Kidzania. Ook leuk: indoor speeltuin Funarium met toestellen voor jong en oud. Of stap gewoon lekker op de fiets, maak een rit op een tuktuk en bezoek de kleurrijke Wat Arun-tempel.

 

Thailand met kinderen: er is genoeg te doen.

Zo is ook Chiang Mai is een populaire stop voor reizigers met kinderen. Deze noordelijke stad heeft een klimaat dat in onze zomermaanden erg prettig is. De stad zelf heeft een beroemde nightmarket en in de omgeving zijn veel activiteiten: maak een (meerdaagse) trekking, bezoek de bergvolken in inheemse kleding, help in een olifantenkamp, ga ziplijnen of fietsen.

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >