In samenwerking met Kek Mama

Waarom skiën in Scandinavië geweldig is met kinderen

30.08.2018 13:27
skien-in-scandinavie-geweldig-met-kinderen

Waarom de heisa van Oostenrijk opzoeken als je in het rustige Zweden of Noorwegen net zo mooi kunt skiën? Je hebt er zeeën van ruimte, hoeft niet in de rij te staan voor de liften en ook voor kinderen is er meer dan genoeg vertier.

En mocht je niet overtuigd zijn, alsjeblieft: nog meer redenen voor een onvergetelijke skivakantie in Scandinavië.

 

Net een sprookje

We noemden het al even, maar in de Scandinavische skigebieden vind je rust. Geen hordes mensen die je met je skilatten zo voor de voeten loopt, maar wijdse pistes, besneeuwde heuvels, uitgestrekte bossen en bevroren meren. En met de idyllische huisjes en elanden is het net of je bent beland in een sprookje.

 

Kindvriendelijk

Of je nu in de fjorden van Noorwegen of Zweden bent, overal zijn de skigebieden goed ingericht op families met kinderen. En superoverzichtelijk, waardoor je je kind goed in de gaten kunt houden. Verder worden er dagelijks leuke (gezins)activiteiten georganiseerd en er zijn zelfs speciale kinderweides. Ook de bungalowparken zijn goed toeven.

 

Meer dan skiën alleen

Een dagje iets anders doen dan skiën? Kan prima. Ga bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelen in het fjordengebied van Noorwegen, maak de steilste én mooiste treinreis ter wereld met de Flåmsbana en vaar mee met de boottocht over de Nærøyfjord, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Of bezoek in Zweden het roofdierenpark in Orsa, bind je schaatsen onder op een bevroren plas of spring op de sneeuwscooter voor een safari. 

 

Poedersneeuw

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar nergens anders vind je zulke mooie poedersneeuw dan in Scandinavië. Niet ideaal voor het maken van sneeuwpoppen, maar des te fijner als je lekker vlot de piste afwilt. Tip: in Myrkdalen, een half uur rijden vanaf Voss, wordt jaarlijks de hoogste sneeuwval van Noorwegen gemeten.

Boek nu een skivakantie naar Zweden, bekijk de aanbieding en ontvang € 50 korting per boeking. Graag op wintersport naar Noorwegen? Dan krijg je vóór 1 november 2018 maar liefst 100 euro vroegboekkorting en een gratis liftpas voor zeven dagen (t.w.v. ca. 165 euro).