Waarom Bali met kinderen écht geweldig is

20.04.2018 08:31
tips-bali-met-kinderen-geweldig

Fantastisch eten, een kleurrijke cultuur, prachtige tempels en heerlijke stranden. Wij hoeven jou niet uit te leggen waarom Bali te gek is voor jou. Maar ook voor kinderen is het eiland geweldig, en wel om de volgende redenen.

Strand

Bali heeft talloze heerlijke stranden, maar eerlijk is eerlijk: vanwege de hoge golven en sterke stroming is niet elk strand geschikt voor kleine kinderen. Zo zijn de stranden van Kuta en Seminyak over het algemeen minder aan te raden voor ukkies (en niet voor niets juist in trek bij surfers). Wel fijne stranden voor een familie-relaxdagje: Sanur, Jimbaran baai, Crystal Bay en Padang Baai. Ook Nusa Dua, op het schiereiland in het uiterste zuiden, schijnt een aanrader te zijn.
 

Waterpark

Heeft je kroost genoeg van de rijstvelden en serene tempels, en hebben ze bakken energie teveel? Laat ze dan volledig losgaan in Waterbom Bali, volgens TripAdvisor het nummer 1 waterpark van Azië. Het waterpark gaat er prat op de langste glijbaan ter wereld in huis te hebben: de constrictor, een 250 meter lange glijbaan met talloze bochten, die inderdaad op een slang lijkt. Ook is er een lazy river, een attractie waarbij je waterbommen kunt afvuren en vermaken de kleintjes zich in Funtastic, het speelgedeelte voor kinderen onder de 6 jaar.
 

Monkey Forest

Het plaatsje Ubud, gelegen midden in de rijstvelden zo ver je kunt kijken, is sowieso het bezoeken waard. En niet ver van het centrum ligt Sacred Monkey Forest Sanctuary. Dit beschermde natuurgebied bestaat uit een dicht bos en heeft honderden apen – grijze makaken, om precies te zijn – als inwoners. Je kunt er verschillende wandelroutes volgen en pas op als je eten bij je hebt: de brutale apen ‘beroven’ je waar je bij staat. Vinden je kinderen vast heel lollig.
 

Lees ook
Waarom reizen door Azië fantastisch is met kinderen >

 

Fijne hotels

Bali stikt van de fijne, kleinschalige hotelletjes die prima geschikt zijn voor minigasten. Zo is in Sanur La Taverna (dat klinkt dan weer niet heel Balinees, enfin) een aanrader. Dit hotel ligt direct aan het strand, heeft familiekamers tot vier personen en een babysitservice. In Ubud is hotel Alam Sari Keliki precies wat je zoekt. Rustig in de rijstvelden gelegen met zwembad, tropische tuin en familie units: twee kamers met tussendeur.
 

Ook handig

Geen zin in het gesleep met buggy, Maxi-Cosi, wipstoel, flessensterilisator, babybedje of babyfoon? Is ok he-le-maal niet nodig. Je huurt namelijk alles bij Balibaby.com. Extra handig: ze komen al het spul brengen én halen. Iets met waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan…

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >