Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Schommelen, picknicken, een rondje fietsen: in het park is altijd genoeg leuks te beleven. Daarom hier de leukste en meest kindvriendelijke parken van Nederland op een rij.

 

Stadspark Berg & Bos - Apeldoorn

Met allerlei klim- en speeltoestellen én een stoere uitkijktoren van wel 26 meter hoog, kunnen kinderen in dit park hun lol op. De toren is de hoogste van de Veluwe - oké, het is een behoorlijke klim, maar eenmaal boven word je beloond met een schitterend uitzicht. Ook leuk: 's zomers vindt in dit park het Openlucht Filmfestival plaats. 

More content below the advertising

 

Griftpark - Utrecht

Met een speeltuin, kinderboerderij, skatebaan en basketbalveld kunnen kinderen zich hier de hele dag vermaken. In de zomer geniet je van de vijver en een drankje op het terras van het restaurant.

 

Vijversburg - Leeuwarden

kindvriendelijke parken in Nederland
Fotografie: Marcel van Kammen

Dagje naar Leeuwarden met het hele gezin? Pik dan Park Vijversburg ook even mee. Je kunt er heerlijk wandelen en voor avonturiers is er een waterlabyrint waar je met een vlot de uitgang moet zien te bereiken. 

 

Volkspark - Enschede

Vlakbij het centrum van Enschede vind je dit leuke park met vijvers en allerlei dier- en plantsoorten. Ook konijnen, dwerggeiten en kleine schapen zijn van de partij. Voor kinderen is er een grote speeltuin en in het park vindt regelmatig een kermis plaats of andere activiteiten, zoals in juni het Food Truck Festival TREK

 

Kralingse Bos - Rotterdam

Een mooi bos rond de Kralingse Plas en ideaal om te joggen, skaten of zwemmen. Aan de westkant zijn veel grasvelden en speeltuinen te vinden met een kabelbaan, zandmachines en een waterglijbaan. Ook is er een kinderbadje én een kinderboerderij. Tip: rond de plas liggen restaurants en terrassen met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam.

 

Vondelpark - Amsterdam

Dit multiculturele park mag zeker niet in deze lijst ontbreken. Want naast dat je er heerlijk op een kleedje kunt liggen, is er in de zomer het openluchttheater waar elk weekend gratis voorstellingen worden gehouden.
 

Lees ook
5x ouderwets leuke buitenspeeltips >

 

Park Sonsbeek - Arnhem

Hier vind je een prachtig landschap met bossen, een moestuin, waterpartijen, een hertenkamp en een belvedère. Elke zomer worden verschillende evenementen, markten en festivals georganiseerd. Genoeg te beleven en te zien, dus.

 

Valkenberg - Breda

Park Valkenberg ligt in de binnenstad van Breda, achter het Kasteel van Breda. Het is vooral heerlijk om te wandelen, maar er zijn uiteraard ook speelvoorzieningen voor kinderen.

 

Kronenburgerpark - Nijmegen

Je kent dit park, dat vlakbij het centrum van Nijmegen ligt, vast van de gelijknamige hit van Frank Boeije uit 1985. Het landschap kent veel hoogteverschillen, waardoor je er mooi kunt wandelen. Je vindt er zelfs een waterval en grot en om het helemaal af te maken, lopen in de dierenweide herten, geiten, pauwen en kippen.

 

Noorderplantsoen - Groningen

Geniet van een lekkere kop koffie, een glas wijn of eet bij Flinders, het café in het midden van het park. Nog wat van de natuur leren? Rond dit gebied staan wel vijftig verschillende soorten bomen, vaak voorzien van een naambordje. Ook zie je in het park de mooiste bloemen.

 

Natuurpark - Lelystad

Dit is een park in de voormalige Zuiderzee. Er leven allerlei (wilde) dieren zoals wilde zwijnen, otters, ooievaars herten en przewalskipaarden. Het park is goed geschikt om te wandelen of fietsen en je vindt er een winkel en een restaurant. Het hele jaar door worden er leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals een Paasspeurtocht en een Rugzakroute waarbij je sporen van dieren achterna moet gaan.
 

Lees ook:
5x leuke indoor skateparken >

 

Stadspark - Maastricht

Het Stadspark (dat bestaat uit een aantal deelparken) van Maastricht is één van de drie oudste parken in Nederland. Heel bijzonder is de vogelvoliere, maar ook het hertenkamp. Vergeet ook niet te letten op de prachtige bomen, waaronder de Goudappel, Japanse Notenboom, Papiermoerbei, Wilde citroen en een Honingboom.

 

Park Eekhout - Zwolle

Een superleuk park in hartje Zwolle. En door de verschillende activiteiten die jaarlijks worden georganiseerd, nog leuker voor kinderen. Er is vaak muziek, theater en lekker eten. Kortom: een bezoekje waard. 

 

Kromhoutpark - Tilburg

Op een paar minuten van de binnenstad van Tilburg vind je dit fijne stadspark. Kinderen kunnen er voetballen en er is een leuke klimtoren, terwijl jij relaxt bij de grote vijver. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >