Van Madagaskar tot Chicago: dit worden dé reistrends voor 2019

27.11.2018 14:10
de-reistrends-voor-2019

Van verrassende landen in Afrika tot hippe steden in Oost Europa: reiszoekmachine Skyscanner voorspelt op basis van jullie zoekgedrag de reistrends voor 2019.

Madagaskar

Madagaskar is een uniek eiland voor de kust van zuidelijk Afrika en wordt niet voor niets het achtste continent genoemd. Regenwoud, woestijn, rijstvelden, witte zandstranden, tropische eilandjes en indrukwekkende bergketens: dit land kent zoveel diversiteit dat je het gevoel hebt een complete wereldreis te maken. Het icoon van het land is natuurlijk de baobab, maar ook een ontmoeting met ringstaartmaki’s mag niet in je programma ontbreken.

 

Seychellen

De Seychellen staan bekend om de schitterende stranden, maar ook om het flinke prijskaartje dat daaraan hangt. Dat is niet helemaal waar, want de eilandengroep leent zich ook prima voor reizen met een kleiner budget. Als je goed zoekt, dan kom je erachter dat een ticket niet veel hoeft te kosten en ook de accommodaties en activiteiten zijn redelijk budgetproof. Zo heb je keus uit tal van kleinschalige guesthouses en huisjes. Op het strand liggen kost uiteraard niets en met de fiets kun je eenvoudig de afgelegen paradijsjes bereiken, waar je ook reuzenschildpadden in het wild kunt spotten.

 

Lees ook
Voor deze zonbestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in het vliegtuig >

 

Cancun

Als je ergens een gave strandvakantie kan beleven, dan is het aan de Mexicaanse kust. Hier kun je dagen achter elkaar luieren op parelwitte stranden en snorkelen met reusachtige zeeschildpadden, maar je kunt er ook genoeg andere leuke dingen doen. Bekijk in ieder geval de indrukwekkende Mayaruïnes van Tulum en Chichen Itza, ga zwemmen in een cenote en plan stedentrips naar de mooiste koloniale steden van het land.

 

Chicago

Move over New York, want Chicago is de ‘stad die nooit slaapt’ voorbij aan het streven. Snappen wij heel goed. Chicago is namelijk een uitstekend alternatief voor New York, want je kunt er goed winkelen, sportwedstrijden bekijken, lekker eten én je hebt er het indrukwekkende Lake Michigan binnen handbereik. Niet alleen kun je uitstekend luieren aan de oevers van het meer, ook Navy Pier is een bezoekje waard. Op deze pier vind je restaurants, attracties, winkels en zelfs musea.

 

Bakoe, Azerbeidzjan

Een stedentrip naar Bakoe, waarom niet? De Kaukasus wordt als vakantiebestemming steeds populairder en ook Azerbeidzjan profiteert daarvan. Tijdens een stedentrip in Bakoe zul je je in ieder geval vergapen aan de spectaculaire architectuur. Zo zijn de Flame Towers een prominente bezienswaardigheid, maar ook de Maagdentoren en het Paleis van de Shirvanshah moet je gezien hebben.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >