Twee weken rond Corfu zeilen met man en baby: zó ziet dat eruit

15.06.2021 12:19
Corfu vakantie zeilen met baby

Jennifer Joedo (36) zeilde met man en babydochter twee weken rond Corfu. En had de vakantie van haar leven.

Zien

Een schattig eilandje
Anti-Paxos is een eilandje van vijf vierkante kilometer ten zuiden van Paxos waar slechts honderdtwintig mensen wonen. Je vindt er de mooiste stranden met wit zand en kraakhelder azuurblauw water. Gooi hier je anker uit om heerlijk te zwemmen of te snorkelen. Op het eiland zelf vind je druivenboomgaarden en een lief haventje.
 

Het lievelingspaleis van Sissi
Vanuit de haven van Benitses maak je een wandeling naar het wereldberoemde paleis waar keizerin Elisabeth van Oostenrijk in 1888 een zomerslot liet bouwen. Het Achilleion paleis ligt bijna op de top van een heuvel en je kunt kilometers ver kijken over de omringende heuvels en valleien, de zee en Corfu stad.

 

Doen

Barbecueën
Echte aanrader: Barbecue Bay vlakbij de plaats Igoumenitsa, een havenstad in het noordwesten van Griekenland. Je loopt zo vanaf de boot het strand op waar je wordt verwelkomd met een souvlaki en een ouzo. Niets is heerlijker dan met je voeten in het zand barbecueën en de dag afsluiten met een kampvuur.
 

Wandelen naar oud Sayiadha
Maak een mooie wandeltocht naar het verlaten dorpje Sayiadha. Het ligt op het vasteland tegen de Albanese grens aan. Het uitzicht vanaf hier is ook zeker de moeite waard, net als de muurschilderingen in het kerkje.
 

Dolfijnen spotten
Het rustige water van de Ionische Zee is ideaal om dolfijnen te spotten. Houd ogen en oren goed open en zorg dat je een verrekijker bij de hand hebt. Met een beetje geluk zie je ook nog een zeeschildpad.

Lees ook
Deze Griekse eilanden zijn perfect voor gezinnen met kinderen >

 

Eten

Verse visjes
Bij restaurant Alekos in het pittoreske vissersplaatsje Sayiadha kun je zelf aanwijzen wat je wilt eten, bijvoorbeeld vers gebakken calamari of garnalen van de grill. De eigenaar is erg vriendelijk en spreekt goed Duits.

Op het strand
In Petriti, een lief vissersdorpje aan de zuidoostkust van Corfu, vind je Panorama. Een kindvriendelijk eettentje met heerlijke en traditionele gerechten als giouvetsi en stifado. Het is een echt familierestaurant dat wordt omringd door een bloementuin met hangmatten en een eigen strandje heeft.
panoramacorfu.gr
 

Slapen

Als je zeilt, is je boot je huis. Dit zijn de mooiste plekjes om wakker te worden.

De baai van Mongonissi
Ten zuiden van het mooie eiland Paxos ligt Mongonissi, een beschutte baai met een strandje waar de kinderen kunnen spelen. Er liggen strandbedden en parasols en je kunt er ook een kano huren. Erg gezellig: ’s avonds wordt er Grieks gedanst.
 

Bij het Aquapark
In Mourtos Sivota lig je aan de steiger van het Aquapark. Een zoetwaterbad met glijbanen, een kinderbadje met glijbaan en een klein speeltuintje aan het strand. Vanaf het park heb je een prachtig uitzicht over de baai.
 

In het haventje van Kerkyra
Ook wel Corfu stad genoemd. Hier kun je in de haven liggen bij het Oude Fort, een bezienswaardigheid waar je doorheen loopt als je de stad ingaat.
 

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer kindvriendelijke vakantiebestemmingen nodig?
Volg ons op Facebook en Instagram.