Rondreis door Nieuw-Zeeland? Deze bezienswaardigheden mag je niet overslaan

18.04.2018 07:24
de-mooiste-bezienswaardigheden-in-nieuw-zeeland

Nieuw-Zeeland is een land van uitersten en zó groot dat je wel een paar maanden nodig hebt om alles te kunnen zien. Daarom maakte Skyscanner een overzicht van de mooiste plekken – die overigens ook prima te bezoeken zijn met kinderen.

Bay of Islands

Dit tropische eiland is gelegen in het noordelijke puntje van Nieuw-Zeeland en wordt omringd door felblauw zeewater. Je kunt er mooi fietsen, wandelen en duiken, maar ook kajakken met dolfijnen en fantastische zeiltochten maken.

 

Auckland

Veelzijdig en voor veel mensen het startpunt van hun rondreis. De skyline wordt er gedomineerd door de 328 meter hoge Sky Tower en het centrum is een goede mix van cultuur, restaurants en winkelstraten. Vanwege de fijne ligging ten opzichte van strand en natuur, is een bezoek aan Auckland ideaal.

 

Matamata

Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden, want het dorpje werd gebruikt als filmset voor Lord of the Rings en The Hobbit. Je kunt er de typische Hobbit-huisjes bezoeken en een biertje drinken in The Green Dragon Inn. Er worden tours vanuit Auckland georganiseerd, maar nog leuker is het om met je eigen huurauto op pad te gaan.

 

Lees ook
Waarom een rondreis door Vietnam fantastisch is met kinderen >

 

Kaikoura

Hebben jouw kinderen altijd al eens walvissen willen zien? In Kaikoura kan het. Tijdens een boottocht heb je bovendien zomaar kans om ook dolfijnen, pinguïns en albatrossen tegen te komen.

 

Lake Wanaka

Lake Wanaka ligt op ongeveer een uurtje rijden van Queenstown en wordt omringd door hoge bergtoppen. Het is een van de mooiste plekken om te kamperen tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland, want je wordt er wakker met geweldige uitzichten.

 

Abel Tasman National Park

Hier worden groene heuvels moeiteloos afgewisseld met goudgele zandstranden en bestaat het landschap uit bossen, grotten en watervallen: genoeg speelruimte voor je kind, dus. Je kunt er uitdagende wandeltochten maken, maar het is ook leuk om met een kajak langs de kust te peddelen.

 

Queenstown

Deze stad ligt helemaal in het zuiden van het Zuidereiland en wordt ook wel Adrenaline Capital of the World genoemd. Je kunt er namelijk fantastisch bungeejumpen of schommelen op 160 meter hoogte. Niet bepaald geschikt voor reizigers met hoogtevrees, maar je kunt gelukkig ook mooi wandelen in de omgeving.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >