bevrijdingsfestivals

Op 5 mei worden door het hele land de leukste bevrijdingsfestivals georganiseerd. Wil je weten wat er bij jou in de buurt te doen is? Wij zetten er een paar voor je op een rij.

1. Bevrijdingspop 2017

Het oudste en grootste bevrijdingsfestival van Nederland vind je in Haarlem. Op twee grote podia kun je genieten van muziek van oa. Douwe Bob, De Jeugd van Tegenwoordig, Tony Clifton en Jonna Fraser. Of slenter langs de vele marktkraampjes en probeer verschillende wereldgerechten uit.
Kijk voor informatie over het festival, de line-up en het programma op bevrijdingspop.nl


Beeld: Haarlem City Blog

2. Bevrijdingsfestival Zeeland

Met namen als Gers Pardoel, De Staat en Lucas Hamming op het hoofdpodium weet je zeker dat ook dit festival een succes wordt. Op het Plein van de Vrijheid is er van alles te doen voor kinderen, zoals sport- en spelactiviteiten, schminken en toveren met suikerspinnen.
Voor meer informatie kijk dan op bevrijdingsfestivalzeeland.nl
 

Lees ook
10x de leukste (kindvriendelijke) festivals in 2017 >

 

3. Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Rotterdam viert de vrijheid in het (Euromast) Park. Naast muziek luisteren, kun je ook in speeddaten met oorlogsveteranen en luisteren naar verhalen van mensen die eerder niet in vrijheid konden leven. Voor kinderen is er ook een speciaal programma. Genoeg te doen, dus.
Kijk voor informatie over het festival op bevrijdingsfestivalzh.nl


Beeld: Instagram

4. Bevrijdingsfestival Fryslân

Leeuwarden pakt dit jaar uit met een Bevrijdingsmarkt en tientallen optredens. Er zijn diverse activiteiten georganiseerd en DI-RECT sluit de dag feestelijk af.
Kijk voor meer informatie over het festival op befrijdingsfestivalfryslan.nl

5. Bevrijdingsfestival Gelderland

De opening van het Bevrijdingsfestival Gelderland 2017 zal starten op het 5 Mei plein in Wageningen. Vanuit hier wordt vertrokken naar Duivendaal-Noord, waar het hoofdpodium is gevestigd. Als je daar eenmaal bent aangekomen, sta je oog in oog met Diggy Dex, DI-RECT en Douwe Bob.
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivalgelderland.nl

6. Bevrijdingsfestival Den Bosch

In Den Bosch kun je met je gezin terecht op het familie Vrijheidsplein. Kinderen maken er broodschilderijen, slingers van gedichten of een vrijheidsboom. Natuurlijk staat er ook een potje voetbal op het programma. Verder is er veel muziek en kun je proeven van lekkere hapjes.
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivalbrabant.nl

Beeld: Facebook

7. Bevrijdingsfestival Roermond

Als je gek bent op Jett Rebel moet je dit jaar zeker naar Roermond gaan. Speciaal voor het Bevrijdingsfestival staat hij dik een uur op het podium. Mocht je 'm missen, dan zijn er nog vele andere bandjes met fijne muziek.
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivallimburg.nl

8. Bevrijdingsfestival Groningen

Eet de meest verrukkelijke en gezonde hapjes, doe mee met een theaterspel of leer mensen kennen in de MensenZoo. Voor kinderen is er een speciale 'kids area' ingericht. De toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie op bevrijdingsfestivalgroningen.nl


Beeld: bevrijdingsfestivalgroningen.nl

9. Bevrijdingsfestival Zoetermeer

Trampolinespringen, sumoworstelen en een stormbaan: alleen al het middagprogramma is fijn. Tijdens het aansluitende festival in de avond kun je dansen op oa. Miss Montreal, Frans Bauer en Nielson.
Voor meer informatie kijk dan op zoetermeerbruist.nl

10. Bevrijdingsfestival Den Haag

Het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt plaats op het Malieveld. Het gevarieerde programma (van Woezel & Pip en graffiti workshops tot een optreden van Sabrina Starke) is zeker de moeite waard.
Voor meer informatie kijk dan op bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

tips-bali-met-kinderen-geweldig

Fantastisch eten, een kleurrijke cultuur, prachtige tempels en heerlijke stranden. Wij hoeven jou niet uit te leggen waarom Bali te gek is voor jou. Maar ook voor kinderen is het eiland geweldig, en wel om de volgende redenen.

Strand

Bali heeft talloze heerlijke stranden, maar eerlijk is eerlijk: vanwege de hoge golven en sterke stroming is niet elk strand geschikt voor kleine kinderen. Zo zijn de stranden van Kuta en Seminyak over het algemeen minder aan te raden voor ukkies (en niet voor niets juist in trek bij surfers). Wel fijne stranden voor een familie-relaxdagje: Sanur, Jimbaran baai, Crystal Bay en Padang Baai. Ook Nusa Dua, op het schiereiland in het uiterste zuiden, schijnt een aanrader te zijn.
 

Waterpark

Heeft je kroost genoeg van de rijstvelden en serene tempels, en hebben ze bakken energie teveel? Laat ze dan volledig losgaan in Waterbom Bali, volgens TripAdvisor het nummer 1 waterpark van Azië. Het waterpark gaat er prat op de langste glijbaan ter wereld in huis te hebben: de constrictor, een 250 meter lange glijbaan met talloze bochten, die inderdaad op een slang lijkt. Ook is er een lazy river, een attractie waarbij je waterbommen kunt afvuren en vermaken de kleintjes zich in Funtastic, het speelgedeelte voor kinderen onder de 6 jaar.
 

Monkey Forest

Het plaatsje Ubud, gelegen midden in de rijstvelden zo ver je kunt kijken, is sowieso het bezoeken waard. En niet ver van het centrum ligt Sacred Monkey Forest Sanctuary. Dit beschermde natuurgebied bestaat uit een dicht bos en heeft honderden apen – grijze makaken, om precies te zijn – als inwoners. Je kunt er verschillende wandelroutes volgen en pas op als je eten bij je hebt: de brutale apen ‘beroven’ je waar je bij staat. Vinden je kinderen vast heel lollig.
 

Lees ook
Waarom reizen door Azië fantastisch is met kinderen >

 

Fijne hotels

Bali stikt van de fijne, kleinschalige hotelletjes die prima geschikt zijn voor minigasten. Zo is in Sanur La Taverna (dat klinkt dan weer niet heel Balinees, enfin) een aanrader. Dit hotel ligt direct aan het strand, heeft familiekamers tot vier personen en een babysitservice. In Ubud is hotel Alam Sari Keliki precies wat je zoekt. Rustig in de rijstvelden gelegen met zwembad, tropische tuin en familie units: twee kamers met tussendeur.
 

Ook handig

Geen zin in het gesleep met buggy, Maxi-Cosi, wipstoel, flessensterilisator, babybedje of babyfoon? Is ok he-le-maal niet nodig. Je huurt namelijk alles bij Balibaby.com. Extra handig: ze komen al het spul brengen én halen. Iets met waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan…

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

leukste-doolhoven-voor-kinderen

Linksaf of toch rechtdoor? Hoe dan ook: laat je kinderen hun creativiteit, vindingrijkheid en richtingsgevoel ten volste benutten bij deze fijne doolhoven.

GeoFort - Herwijnen, Gelderland

Het GeoFort leert kinderen op een speelse manier omgaan met navigatie, geografie en cartografie. Er is een speeltuin, er zijn interactieve tentoonstellingen maar bovenal: verschillende doolhoven. Zo is er een Elementendoolhof waar je met een opdrachtenkaartje aan de slag gaat. De vragen gaan over water, aarde, vuur en lucht en voor elk goed antwoord krijg je een cijfer. Die cijfers vormen samen een code waarmee je uit het doolhof ontsnapt. Spannend en leerzaam.
 

Groot Twentsch Maisdoolhof - Fleringen, Overijssel

Hier zullen jullie wel even zoet zijn: dit doolhof is uitgezet op ongeveer vier hectare maïsveld. Voor de duidelijkheid: dat zijn ruim vijf aaneengesloten voetbalvelden. Juist ja – neem dus wat te drinken mee voor onderweg. De uitdaging is om door de paden te dolen terwijl jullie op zoek gaan naar de grote uitkijktoren en onderweg staan er op borden opdrachten en leuke weetjes over de Twentse natuur. Als je de toren hebt bereikt krijg je een prachtig uitzicht. Er is ook een grote speelweide, bloemenpluktuin en zandbak.
 

Doolhof Ruurlo - Ruurlo, Gelderland

Een doolhof met geschiedenis. Doolhof Ruurlo stamt uit 1891. Lange tijd was het verwaarloosd, tot het in de jaren ’80 werd gerestaureerd en in oude glorie werd hersteld. Het hof bestaat uit hagen en is onnoemlijk groot: maar liefst 8740 m2. Maar geen nood: de paden zijn zo’n 5 meter breed, waardoor de ingewikkeldheid wel meevalt en jullie heus ooit weer eruit komen. En da’s mooi, want dan kunnen jullie ook nog meedoen aan het boogschieten.
 

Lees ook
15x de leukste buitenspeeltuinen in Nederland >

 

Doolhof Het Lansingerland - Bergschenhoek, Zuid-Holland

In dit grote maisdoolhof draait het natuurlijk maar om één ding: de uitgang vinden. Zoeken, dolen en dwalen tot je ein-de-lijk eruit komt. Zijn je kinderen hiermee klaar dan kunnen ze zich een boer wanen in de koeienstal. Ondertussen snuffel jij in de biologische boerderijwinkel tussen de lokale producten. Goeie deal toch?
 

Hof van Overveld - Prinsenbeek, Noord-Brabant

Dit maisdoolhof hoort bij minicamping Hof van Overveld. En het is een uniek exemplaar: elk jaar bedenkt de eigenaar een nieuw thema waaraan een speurtocht gekoppeld wordt. Zo was vorig jaar het thema kunstschilder Piet Mondriaan. In het doolhof zitten dan een paar letters verstopt die de oplossing vormen. Vanaf half juli geopend.
 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >