Op 5 mei worden door het hele land de leukste bevrijdingsfestivals georganiseerd. Wil je weten wat er bij jou in de buurt te doen is? Wij zetten er een paar voor je op een rij.

1. Bevrijdingspop 2017

Het oudste en grootste bevrijdingsfestival van Nederland vind je in Haarlem. Op twee grote podia kun je genieten van muziek van oa. Douwe Bob, De Jeugd van Tegenwoordig, Tony Clifton en Jonna Fraser. Of slenter langs de vele marktkraampjes en probeer verschillende wereldgerechten uit.
Kijk voor informatie over het festival, de line-up en het programma op bevrijdingspop.nl


Beeld: Haarlem City Blog

2. Bevrijdingsfestival Zeeland

Met namen als Gers Pardoel, De Staat en Lucas Hamming op het hoofdpodium weet je zeker dat ook dit festival een succes wordt. Op het Plein van de Vrijheid is er van alles te doen voor kinderen, zoals sport- en spelactiviteiten, schminken en toveren met suikerspinnen.
Voor meer informatie kijk dan op bevrijdingsfestivalzeeland.nl
 

Lees ook
10x de leukste (kindvriendelijke) festivals in 2017 >

 

3. Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Rotterdam viert de vrijheid in het (Euromast) Park. Naast muziek luisteren, kun je ook in speeddaten met oorlogsveteranen en luisteren naar verhalen van mensen die eerder niet in vrijheid konden leven. Voor kinderen is er ook een speciaal programma. Genoeg te doen, dus.
Kijk voor informatie over het festival op bevrijdingsfestivalzh.nl


Beeld: Instagram

4. Bevrijdingsfestival Fryslân

Leeuwarden pakt dit jaar uit met een Bevrijdingsmarkt en tientallen optredens. Er zijn diverse activiteiten georganiseerd en DI-RECT sluit de dag feestelijk af.
Kijk voor meer informatie over het festival op befrijdingsfestivalfryslan.nl

5. Bevrijdingsfestival Gelderland

De opening van het Bevrijdingsfestival Gelderland 2017 zal starten op het 5 Mei plein in Wageningen. Vanuit hier wordt vertrokken naar Duivendaal-Noord, waar het hoofdpodium is gevestigd. Als je daar eenmaal bent aangekomen, sta je oog in oog met Diggy Dex, DI-RECT en Douwe Bob.
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivalgelderland.nl

6. Bevrijdingsfestival Den Bosch

In Den Bosch kun je met je gezin terecht op het familie Vrijheidsplein. Kinderen maken er broodschilderijen, slingers van gedichten of een vrijheidsboom. Natuurlijk staat er ook een potje voetbal op het programma. Verder is er veel muziek en kun je proeven van lekkere hapjes.
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivalbrabant.nl

Beeld: Facebook

7. Bevrijdingsfestival Roermond

Als je gek bent op Jett Rebel moet je dit jaar zeker naar Roermond gaan. Speciaal voor het Bevrijdingsfestival staat hij dik een uur op het podium. Mocht je 'm missen, dan zijn er nog vele andere bandjes met fijne muziek.
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivallimburg.nl

8. Bevrijdingsfestival Groningen

Eet de meest verrukkelijke en gezonde hapjes, doe mee met een theaterspel of leer mensen kennen in de MensenZoo. Voor kinderen is er een speciale 'kids area' ingericht. De toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie op bevrijdingsfestivalgroningen.nl


Beeld: bevrijdingsfestivalgroningen.nl

9. Bevrijdingsfestival Zoetermeer

Trampolinespringen, sumoworstelen en een stormbaan: alleen al het middagprogramma is fijn. Tijdens het aansluitende festival in de avond kun je dansen op oa. Miss Montreal, Frans Bauer en Nielson.
Voor meer informatie kijk dan op zoetermeerbruist.nl

10. Bevrijdingsfestival Den Haag

Het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt plaats op het Malieveld. Het gevarieerde programma (van Woezel & Pip en graffiti workshops tot een optreden van Sabrina Starke) is zeker de moeite waard.
Voor meer informatie kijk dan op bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

In samenwerking met Kek Mama