bevrijdingsfestivals

Op 5 mei worden door het hele land de leukste bevrijdingsfestivals georganiseerd. Wil je weten wat er bij jou in de buurt te doen is? Wij zetten er een paar voor je op een rij.

1. Bevrijdingspop

Het oudste en grootste bevrijdingsfestival van Nederland vind je in Haarlem. Op twee grote podia kun je genieten van muziek van oa. DI-RECT, Jacqueline Govaert, Rico & Sticks en Alain Clark. Of slenter langs de vele marktkraampjes en probeer verschillende wereldgerechten uit.
Kijk voor informatie over het festival, de line-up en het programma op bevrijdingspop.nl


Beeld: Haarlem City Blog

 

2. Bevrijdingsfestival Zeeland

Met namen als The Kik en Broederliefde op het hoofdpodium weet je zeker dat ook dit festival een succes wordt. Op het Plein van de Vrijheid is er van alles te doen voor kinderen, zoals sport- en spelactiviteiten, schminken en toveren met suikerspinnen.
Voor meer informatie kijk dan op bevrijdingsfestivalzeeland.nl

Lees ook
10x de leukste (kindvriendelijke) festivals in 2018 >

 

 

3. Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Rotterdam viert de vrijheid in het (Euromast) Park. Naast muziek luisteren, kun je ook in speeddaten met oorlogsveteranen en luisteren naar verhalen van mensen die eerder niet in vrijheid konden leven. Voor kinderen is er ook een speciaal programma. Genoeg te doen, dus.
Kijk voor informatie over het festival op bevrijdingsfestivalzh.nl


Beeld: Instagram

 

4. Bevrijdingsfestival Fryslân

Leeuwarden pakt dit jaar uit met een Bevrijdingsmarkt en tientallen optredens. Er zijn diverse activiteiten georganiseerd en Ronnie Flex sluit de dag feestelijk af op het hoofdpodium.
Kijk voor meer informatie over het festival op befrijdingsfestivalfryslan.nl

 

5. Bevrijdingsfestival Gelderland

De opening van het Bevrijdingsfestival Gelderland 2018 start op het 5 Mei plein in Wageningen. Vanuit hier wordt vertrokken naar het hoofdpodium, waar je oog in oog staat met oa. Nielson, Kraantje Pappie, Danny Vera en Miss Montreal.
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivalgelderland.nl

 

6. Bevrijdingsfestival Den Bosch

In Den Bosch kun je met je gezin terecht op het familie Vrijheidsplein. Kinderen kunnen worden voorgelezen, zich laten schminken of een dansworkshop volgen. Natuurlijk staat er ook een potje voetbal op het programma. Verder is er veel muziek en kun je proeven van het lekkerste eten.
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivalbrabant.nl


Beeld: Facebook

 

7. Bevrijdingsfestival Roermond

Als je gek bent op DeWolff moet je dit jaar zeker naar Roermond gaan. Speciaal voor het Bevrijdingsfestival staan xe dik een uur op het podium. Mocht je ze missen, dan zijn er nog vele andere bandjes met fijne muziek.
Kijk voor meer informatie over het festival op bevrijdingsfestivallimburg.nl

 

8. Bevrijdingsfestival Groningen

Eet de meest verrukkelijke en gezonde hapjes, doe mee met een theaterspel of leer mensen kennen in de MensenZoo. Voor kinderen is er een speciale 'kids area' ingericht. De toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie op bevrijdingsfestivalgroningen.nl


Beeld: bevrijdingsfestivalgroningen.nl

 

9. Bevrijdingsfestival Zoetermeer

Trampolinespringen, sumoworstelen en een stormbaan: alleen al het middagprogramma is fijn. Tijdens het aansluitende festival in de avond kun je dansen op oa. Douwe Bob, Kenny B, Diggy Dex en Jett Rebel.
Voor meer informatie kijk dan op zoetermeerbruist.nl

 

10. Bevrijdingsfestival Den Haag

Het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt plaats op het Malieveld. Het gevarieerde programma (van Woezel & Pip en graffiti workshops tot een optreden van Candy Dulfer) is zeker de moeite waard.
Voor meer informatie kijk dan op bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >