Oostenrijk met kinderen: dit moet je zien

05.12.2018 12:32
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Oostenrijk: het land van Sissi, klassieke muziek en prachtige bergen. Maar er is meer. Wij zetten de leukste bezienswaardigheden van het land op een rij.

Natuur

Oostenrijk heeft natuurlijk prachtige bergen, waar je heerlijk kunt wandelen. Kijk hier welke routes er zijn uitgezet in de verschillende regio’s. Tussen de bergen vind je grote en vooral kristalheldere meren. Ideaal om in de zomer lekker te gaan zwemmen. Bijvoorbeeld in de Pressegger See, wat een van de warmste meren van het land is. Je kunt er surfen, zeilen en vissen en er zijn grote speelplaatsen voor kinderen. Ook de Wolfgangsee in het SalzburgerLand is een aanrader. Dit is met elf kilometer het langste meer van die regio en je vindt er veel kindvriendelijke campings en hotels.

 

Musea

In Oostenrijk vind je veel musea die erg leuk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld het Zoom Kindermuseum in de hoofdstad Wenen, waar je workshops kunt volgen in kleuren en verven. Ook kun je daar je eigen animatiefilm maken in een heuse studio. Bij Paleis Schönbrunn worden kinderen omgetoverd tot echte prinsen en prinsessen. Tijdens een rondleiding leren ze meer over het leven van de keizer en keizerin.

 

Lees ook:
Hongarije met kinderen: dit mag je niet missen >

 

Attractieparken

Kruip door hangende tunnels, vlieg langs de boomtoppen en leg een parcours af op verschillende hoogtes: het kan allemaal in het kabelklimpark Rosenburg. Je vindt dit klimbos in het noorden van Oostenrijk. Ook leuk: recreatiepark Familienland in de deelstaat Tirol. Met meer dan 40 attracties zoals trampolines en glijbanen is dit een leuk uitje voor het hele gezin.

 

Dierentuinen

Is je kind een dierenliefhebber, dan zit je in Oostenrijk wel goed. In Innsbruck vind je de Alpenzoo, met meer dan 150 wilde diersoorten uit het Alpengebied. Extra leuk: door de ligging op 750 meter hoogte heb je vanuit de dierentuin een mooi uitzicht op de stad. Ook in Salzburg vind je een leuke dierentuin. Dit complex bestaat al sinds 1961 en je staat er oog in oog met apen, zebra’s en tijgers.
 

Wintersport

Oostenrijk is niet alleen leuk in de zomer, maar ook een ideale bestemming om te gaan skiën met het hele gezin. Het land telt verschillende wintersportgebieden die heel kindvriendelijk zijn. Serfaus is er één van: de straten zijn autovrij en het skigebied is ingesteld op gezinnen. Kinderen kunnen er skicursussen volgen in verschillende talen en op de piste worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zodat jij nog een keer de lift in kunt gaan. Ook in Gerlos is het prima skiën met kinderen op blauwe pistes. Wie wil skiën op een echte gletsjer, boekt een kindvriendelijk hotel in het Stubaital. Hier kun je de gondel nemen naar de bergen van Schlick 2000, maar met een half uurtje rijden bevind je je ook bij de Stubaier Gletscher. In dat skigebied vind je een heuse ijsgrot en ga je met de Eisgratbahn: een gondellift waar ruim 32 mensen in passen, mét wifi.

 

Kerst

Gek op de feestdagen? Boek dan een leuk hotel in één van de Oostenrijkse steden en dompel je onder in de kerstsferen. In onder meer Wenen, Bregenz en Linz worden de leukste kerstmarkten georganiseerd, vaak ook met gezellige activiteiten voor kinderen. Jij een glaasje glühwein, zij in de draaimolen. Kijk hier welke kerstmarkten er dit jaar allemaal zijn.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >