Om te onthouden: 7x prachtbestemmingen voor een familievakantie

01.09.2020 12:28
zomervakantie meeste Nederlanders boeken deze dag

We weten dat reizen op dit moment anders is dan voorheen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet kan blijven dromen. Daarom voorziet reiszoekmachine Skyscanner je graag van inspiratie voor als we straks weer volop mogen reizen.

De Ardennen

Een actieve vakantie dicht bij huis? Stap met het hele gezin in de auto voor een avontuurlijke gezinsvakantie bij onze zuiderburen. De Ardennen is de ideale bestemming voor kinderen en ouders die wel van een beetje adrenaline houden. De bergen, bossen en rivieren lenen zich uitstekend voor avontuurlijke activiteiten. Of je nu wilt raften, rotsklimmen, abseilen of mountainbiken… in de Ardennen kan het allemaal! Ook een bezoek aan de grotten van Han of pretpark Plopsa Coo is leuk voor jong en oud.

 

Tirol

Ook Oostenrijk is een paradijs voor outdoorliefhebbers. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie in het kindvriendelijke Tirol, waar het barst van de klim- en avonturenparken. Naast wandelen en mountainbiken in de bergen, staan de mooie bergmeren in Oostenrijk garant voor een ruim aanbod aan wateractiviteiten. En in de winter beleef je er natuurlijk eindeloos skiplezier met het hele gezin. Cultuur snuiven met de kids? Dan kun je terecht bij de verschillende musea, kastelen en mijnen in Tirol.

 

Lees ook
Voor deze zonbestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in het vliegtuig >

 

Slovenië

Een vakantie in Slovenië betekent een vakantie vol activiteiten in de spectaculaire natuur. In dit groene paradijsje is veel te zien en te doen op een klein oppervlakte, zodat je geen lange afstanden hoeft af te leggen met de kinderen. Ga wandelen in de Julische Alpen, raften op Soča rivier of op zoek naar watervallen. Ook in de omgeving van het populaire Meer van Bled zijn genoeg leuke attracties voor kinderen, zoals een klimbos en rodelbaan. Grote kans dat de hele familie verliefd wordt op Slovenië.

 

Het Sauerland

Geen zin om met jonge kinderen aan boord van een vliegtuig te stappen? Kies voor een vakantie bij onze oosterburen, zodat ook een lange autorit met de kleintjes op de achterbank je bespaard blijft. In het Sauerland beleef je in de winter volop sneeuwpret in Winterberg. Maar ook een zomervakantie in ‘het land van duizend bergen’ staat garant voor plezier met het hele gezin. Hoogtepunt voor kleine kinderen is een bezoek aan Panoramapark Wildpark met onder andere een glijbanenparadijs, speelburcht en dierenverblijven.

 

Denemarken

Ook Denemarken ligt lekker dicht bij huis en is de perfecte bestemming voor familievakanties met kleine kinderen. Het land is niet voor niets uitgeroepen tot meest kindvriendelijke vakantieland. Als je met je kids naar Denemarken gaat, mag een bezoek aan Legoland Billund natuurlijk niet ontbreken. Maar er valt nog veel meer te beleven voor kleine bezoekers, zoals zandkastelen bouwen op een van de vele stranden of in de huid van een viking kruipen in het Ribe VikingeCenter. Denemarken mag zich met recht een kinderparadijs noemen.

 

Curaçao

In het najaar naar de zon? Boek dan een ticket naar Curaçao. Op dit zonzekere eiland in de Caribbean zit je het hele jaar goed. Families worden er met open armen ontvangen op de kindvriendelijke stranden. De kids kunnen er eindeloos snorkelen in de helderblauwe zee of ravotten op het hagelwitte strand. Zin in een leuk uitstapje? Ga op safari in Nationaal Park Christoffel om de mooie natuur te ontdekken. En na een actieve dag kun je met het hele gezin lekker relaxen op je all-inclusiveresort.

 

Spanje

Vier bijvoorbeeld vakantie op Ibiza in een all-inclusiveresort met kidsclub. Twijfel je of Ibiza wel geschikt is voor een familievakantie? Niet nodig. Ibiza is namelijk veel meer dan een feesteiland. Ook voor gezinnen met kinderen is een vakantie op dit Spaanse eiland echt een feestje. Zo vind je er veel azuurblauwe baaitjes waar de zee heel langzaam afloopt. Ideaal voor kinderen dus. Bovendien zijn er genoeg kindvriendelijke restaurants en beachclubs op het eiland.

Bron: Skyscanner

 

Of je ‘m nu aan iemand cadeau doet of ze voor jezelf koopt: deze goodiebag is hoe dan ook een succes. Bekijk de inhoud hier en bestel ‘m voor slechts € 39,95 i.p.v. € 272,89!