Met je peuter naar Australië

18.12.2018 15:02
met peuter naar Australië

Janneke Lievaart (31) reisde acht weken met vriend Roderik (35) en dochtertje Olivia (2,5) door Australië. “Met dit kind kunnen we de hele wereld over.”

Zien

Schildpadjes
Paronella Park in Mena Creek, Queensland is erg mooi. Kinderen kunnen aan het eind van de rondleiding honderden kleine schildpadjes voeren bij het meer.
 

Overal pinguïns
Een fijne, niet al te lange wandeling kun je maken op Phillip Island, een eiland dat zo’n 140 kilometer ten zuidoosten van Melbourne ligt. Op de zwarte rotsen van The Nobbies kun je zeehonden spotten en tegen het vallen van de avond is er de pinguïnparade. Zie je opeens witte buikjes uit de zee waggelen, het strand oversteken en naar hun hol wandelen. 
 

Turtle Island
Ga met een boot vanuit Port Douglas naar Turtle Island. Dikke kans dat je schildpadden ziet rondzwemmen tijdens het snorkelen. Je kunt het uitstapje ter plekke regelen bij een van de vele excursiewinkeltjes.

 

Lekker eten

Vlaamse frieten & Mosselen
In de Blue Mountains aten we Vlaamse frieten en mosselen bij Flemish Flavours, een restaurant in het stadje Leura dat wordt gerund door een stel uit België.
 

Pizza van de steenoven
Echt een aanrader: Macchiato Pizza & Coffee Roastery in Sydney. Een prachtig restaurant met verrukkelijke pizza uit de steenoven. Live muziek, relaxed en rumoerig, ideaal om met kinderen te eten.
 

Visje & vleesje van de barbecue
Voor het ultieme Australiëgevoel: koop je eigen vis of vlees en strijk neer op een van de vele openbare en opvallend schone barbecuespots. Je staat daar tussen de Australische families je visje te grillen.

Lees ook
5x onbekende plekken in Australië >

 

Fijne slaapplekken

Met uitzicht
Voor rust, ruimte en pittoreske dorpjes moet je zijn in de cottages van The Bryn at Tilba in New South Wales. De vakantiehuizen hebben mooie veranda’s en een heerlijk uitzicht over glooiende heuvels. Tilba is een lief dorpje met smalle paden, witte hekken en historische houten huisjes.

Op de camping
Scarness Beachfront Caravan Park in Hervey Bay, Queensland, is een fijne camping aan het strand. Ook hier vind je openbare barbecueplekken. Vraag bij de reservering om stranduitzicht. 

In een luxe appartement
Na een maand kamperen hadden we zin in heel veel luxe. In het Pullman Resort in Port Douglas was alleen de keuken van ons appartement al zes keer groter dan onze camper. De perfecte locatie om de reis af te sluiten.

 

Doen

Kangoeroes voeren en panda’s aaien
Kangoeroes en rode panda’s voeren, koala’s aaien – het kan allemaal in de Australia Zoo, de dierentuin van de beroemde Steve Irwin alias The Crocodile Hunter. Olivia vond het er geweldig.

Naar het waterpark
Een waar kinderparadijs is het water- en speelpark in het Darling Quarter in Sydney. Fonteintjes, een waterrad en een dam waarmee je eb en
vloed kunt creëren. In de buurt kan je overigens prima eten en drinken. Het park is 24 uur per dag gratis toegankelijk. 

Naar het strand in Brisbane 
In South Bank Brisbane vind je van alles: eettentjes, een tropisch park, speeltuinen, buitensportplekken en een enorm strand. Veel groen, kunst en uiteraard weer een compleet programma voor de kinderen.
 

Janneke heeft een blog waar ze schrijft over haar reizen en haar leven.
 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 01-2017.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >