Mallorca met kinderen: dit mag je niet missen

13.06.2019 13:00
mallorca met kinderen Beeld: Shutterstock

Altijd fijn, de Costa del Sol, maar waarom niet eens naar één van de Spaanse eilanden op vakantie? Mallorca is ideaal voor een vakantie met kinderen. Wij zetten op een rij waarom.

Met een rechtstreekse vlucht van ongeveer 2,5 uur arriveer je al op dit heerlijke eiland in de Middellandse Zee. Ga je in het hoogseizoen, zorg er dan voor dat je ruim van tevoren je vliegtickets boekt – dat kan je aardig in prijs schelen. Je kunt bijvoorbeeld met Transavia, Corendon en EasyJet rechtstreeks naar Mallorca vliegen.

Wie al eens naar de Costa del Sol geweest is, zal er niet van opkijken dat je aan de zuidkust van Spanje veel all-inclusive hotels vindt. Die grote hotels zijn er natuurlijk ook op Mallorca, maar als je weg wilt van de drukte, overweeg dan eens om een agriturismo te boeken. Die liggen voornamelijk op het platteland, vaak middenin de natuur en het is er heerlijk rustig en kleinschalig.
Extra leuk: veel agriturismo accomodaties hebben boerderijdieren die de kinderen mogen verzorgen en je eet er uit eigen moestuin. Aan luxe geen gebrek overigens, want veel van dit soort accommodaties is heel comfortabel ingericht. Sommigen bieden zelfs een dagelijks menu aan, zodat je je ook niet druk hoeft te maken om het eten.

Wat is er voor kinderen allemaal te zien en te doen op Mallorca? Nou, een hoop. Wij zetten met hulp van Skyscanner de leukste bezienswaardigheden voor je op een rij.

 

Stranden

Denk je aan Mallorca, dan denk je natuurlijk aan die heerlijke blauwe Middellandse Zee en de superfijne stranden. Voor gezinnen is Playa de Es Trenc ideaal, want het is 45 meter lang ondiep. Terwijl je kinderen in het water spetteren, neem jij relaxt een drankje aan de bar. Andere kindvriendelijke stranden op Mallorca zijn Cala Santanyi, Cala Ratjada en Cala Millor.

 

Lees ook:
Dit zijn de mooiste stranden van Spanje >

 

Marineland

Van buiten ziet dit dierenpark er wat klein uit, maar reken maar dat ieder kinderhart bij binnenkomst harder gaat kloppen. Dolfijnen, zeeleeuwen, haaien, papegaaien, reptielen, pinguïns: je vindt ze hier allemaal. Het park ligt niet er van het vliegveld van Palma de Mallorca en dichtbij strand en zee: ideaal dus.

 

Palma

Om een dagje strand of zwembad af te wisselen met wat cultuur, bezoek je de hoofdstad van het eiland: Palma. Mis vooral niet de kathedraal Sa Seu en struin over de markt en door de kleine straatjes. Of trakteer je kind op nog een dierenuitje: in de stad vind je ook een fraai aquarium.

 

Treinrit

Is je kind gek van treinen, dan pak je de oude boemel in de plaats Sóller. Sinds 1912 rijdt deze trein naar de hoofdstad Palma de Mallorca over een traject van zo’n 27 kilometer. Onderweg zie je de mooiste landschappen aan je voorbij trekken, onder meer het natuurgebied Serra de Tramuntana. Oh, en neem voordat je instapt één van de lekkerste ijsjes op het eiland, bij Sa Fabrica des Gelats in Sóller. Gaat er bij kinderen natuurlijk altijd in.

 

Drakengrot

Heb je wat oudere kinderen, dan is het leuk om de Cuevas del Drac in Porto Cristo te bezoeken. Een mond vol, maar ze staan ook wel bekend als de Drakengrotten. Je vindt er talloze stalactieten en stalagmieten: wie weet een leuke naam voor deze bijzondere rotsformaties?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >