Luxe kamperen in Zuid-Frankrijk? Dit zijn de leukste glampings

07.08.2020 08:32
luxe kamperen glamping Zuid-Frankrijk Beeld: Shutterstock

Het duurt even voor je er bent, maar die lange rit naar Zuid-Frankrijk wordt beloond: zodra je op één van deze leuke glampings neerstrijkt, wil je er eigenlijk nooit meer weg.

Zuid-Frankrijk heeft prachtige stranden, een heerlijk klimaat en mooie natuur. Een prima bestemming om met het hele gezin een paar weken te vertoeven, dus. Hou je van kamperen maar wil je wel een beetje voorzien zijn van comfort? Kies dan voor een mooie glamping, bijvoorbeeld aan zee of tussen de Franse wijngaarden. Wij zetten een paar prachtige locaties voor je op een rij:
 

Camping Lac de Thoux – Dordogne

De naam zegt het al: deze camping ligt direct aan het meer. Je kunt er een safaritent huren van vijftig vierkante meter met woonkamer, eethoek, volledig uitgeruste keuken en een luxe badkamer. Ontbijten doe je ’s ochtends op je privéterras en de kinderen leven zich daarna lekker uit in het buitenzwembad en met het animatieteam.

 

Camping Les Ranchisses – Ardèche

Bij deze camping heb je keuze uit maar liefst drie soorten accommodaties: een glamptent, lodgesuite en een lodgetent. Kies je voor de lodgesuite, dan slapen de kinderen in een aparte junior lodgetent met stapelbed.

De camping ligt middenin de natuur, tussen de heuvels van de Ardèche. Dat betekent lekker wandelen of kanoën, maar ook op de camping zelf is er genoeg te doen: van tafeltennissen tot zwemmen en beachvolleyballen.

 

Huttopia Beaulieu – Dordogne

Twee slaapkamers, een keuken, woonkamer en badkamer met douche en toilet: dat noem je nog eens comfortabel kamperen. Deze Sweet Tent bij Huttopia Beaulieu in de Dordogne is geschikt voor vijf personen. Er zijn ook verhoogde tenten beschikbaar en verschillende chalets en sta-caravans.

De camping bevindt zich op een eiland in de Dordogne, tegenover het Middeleeuwse stadje Beaulieu-sur-Dordogne. Neem een duik in de rivier, het verwarmde zwembad of doe mee aan leuke activiteiten zoals klimmen en circusworkshops.

Lees ook:
9x de leukste campingspelletjes >

 

Les Pêcheurs – Côte d’Azur

Ga je naar deze camping, dan ben je verzekerd van een luxe safaritent met eigen sanitair. De tent staat op een mooie, ruime plek waar je veel privacy hebt. Handig: voor je boodschappen hoef je het terrein niet af en kun je terecht in het kleine winkeltje. Voor kinderen is er een groot zwembad en speciaal kinderbad en worden er leuke muziekavonden georganiseerd in het hoogseizoen.

 

Camping Domaine de la Yole – Languedoc-Roussillon

Deze camping is super kindvriendelijk, want het is één groot waterparadijs met verwarmd water, glijbanen en speciaal kinderbad. Ook vind je er trampolines, minigolf en zelfs een kinderboerderij.

Slapen doe je in een heerlijk luxe lodgetent, die beschikt over twee slaapkamers, een badkamer, woonkamer en keuken met eettafel.
 

Bron: Glampings.nl