lammetjes kijken
Beeld: Shutterstock

Niets leuker dan met je kind op kraamvisite gaan bij de schapen. Daarom: de leukste plekken om lammetjes te bewonderen.

Schapedrift - Ermelo

Deze schaapskooi is één van de grootste in Gelderland en huisvest maar liefst 300 schapen. De kooi zelf mag je niet in, maar je kunt de lammetjes wel vanuit de geopende deuren goed zien. Ernaast vind je een bezoekerscentrum met informatie en spelletjes over de schapen.
 

More content below the advertising

Holec Holsteins – Soest

Bij deze familieboerderij kun je regelmatig de schapen en lammetjes bekijken en knuffelen. Ook leuk: ze organiseren kinderfeestjes tussen de lammetjes. Fijn te combineren met een bezoek aan het pannenkoekenrestaurant even verderop.
 

Lees ook:
5x uitjes voor kinderen die gek zijn op dieren en de natuur >

 

Schaapskooi Hoog Buurlo – Veluwe

Ga je een dagje naar de Veluwe met je kinderen, sla dan de schaapskooi Hoog Buurlo niet over. Het zijn er zelfs twee en er lopen allerlei Veluwse heideschapen rond met hun kleintjes.
 

Schaapskooi Stroothuizen – Denekamp

Zodra je de lammetjes hier hebt gezien, is er nog veel meer te doen. Zo kun je in de omgeving heerlijk wandelen, is er een blote-voeten-pad en speeltuin en kun je zien hoe de schapen worden geschoren.
 

Boerderij ’t Geertje – Zoeterwoude

Op deze boerderij zie je geen gewone lammetjes, maar geiten lammetjes. Je kunt speciale melkflesjes kopen en de dieren zelf voeren. Hebben ze genoeg gehad? Dan kun je op een echte trekker zitten, ponyrijden en bij mooi weer een bootje huren.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >