Last-minute weg in de herfstvakantie? Hier moet je heen

10.10.2018 21:05
last-minute-herfstvakantie-kindvriendelijke-bestemmingen

Aanvankelijk dacht je de herfstvakantie wel door te kunnen komen met een paar spelletjesdagen en Netflix-marathon, maar nu het dichterbij komt snak je toch wel naar de zon.

Niet zo gek, en daarom geven we je een paar tips.

 

Tenerife

Ook in oktober komen veel toeristen naar dit Canarische Eiland voor een luilekkervakantie. Weg van je ligbed vul je de dagen met dagtrips naar het Teide Nationaal park en verken je het eiland met je huurauto op eigen houtje. Ook fantastisch: een bootexcursie om walvissen en dolfijnen in het wild te spotten.

 

Malta

Een gemiddelde buitentemperatuur van zo’n 25 °C en een zee waar je met 23 °C graag je dikke teen in steekt. Leuk voor strandliefhebbers: pak ’s ochtends vroeg de veerboot naar Comino, het kleine eiland tussen Gozo en Malta om te genieten van het diepblauwe water.

 

Côte d’Azur

Vlieg naar het sfeervolle Nice en ga met een huurauto naar de mooiste plaatjes langs de Côte d’Azur. Voor een beetje luxe ga je naar Cannes of Monaco. En daarna neem je natuurlijk lekker met z’n allen een duik in het zwembad of de zee.

 

Lees ook
Dit is er voor jou en je kind te doen in de herfstvakantie >

 

Kroatië

Op minder dan twee uur vliegen ben je in Pula, in het zuiden van Kroatië. Huur een auto en rijd langs de prachtige Adriatische kust. Het is hier in de herfst zeker nog warm genoeg om lekker buiten te eten en op het strand te liggen, maar de meeste vakantiegangers zijn al naar huis. Dat betekent minder files, lagere prijzen, lege zwembaden en strandjes die je met bijna niemand hoeft te delen. Oh, en bezoek met je kinderen ook het aquapark Istralandia: daar kunnen ze zeker weten hun lol op.

 

Egypte

Wie van lange, warme zomerdagen geen genoeg krijgt, zit in Egypte goed. Kies ervoor om bij de resorts lui op je loungebed te liggen of trek eropuit. Bijvoorbeeld: een snelle woestijntrip op een quad of snorkelen bij de beroemde koraalriffen in de Rode Zee. Voor je vakantiebudget ook extra fijn: de prijzen voor een vakantie Egypte liggen laag in het najaar.

 

Cyprus

Hier heb je alles voor een perfecte gezinsvakantie en daarbij: in de herfstvakantie is het met 25 graden nog heerlijk warm. Huur je een auto, dan kun je ook nog zonder problemen alle kanten op. En vergeet dan vooral het Waterpark WaterWorld niet.

 

Lanzarote

In oktober zit je goed op Lanzarote, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Door de zachte wind die uit de Sahara over het eiland waait, blijft het aangenaam en anders neem je een verfrissende duik in de zee. Een dagtocht naar Timanfaya National Park is ook een aanrader.

 

Kaapverdië

Deze tropische eilandengroep voor de kust van Senegal heeft de allure van het Caribische gebied, maar ligt op minder dan zes uur vliegen van Nederland. Je kunt er heerlijk aan het strand liggen en kennismaken met de Afrikaanse cultuur. Niet zo gek dat Kaapverdië ook wel ‘Afrika voor beginners’ wordt genoemd.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >