Krijg je honger van: dit zijn de beste food hotspots op Bali

06.05.2019 21:13
beste-food-hotspots-bali

Ga je voor traditionele lekkernijen uit de warungs op straat? Of schuif je liever aan bij een restaurant omringd door rijstvelden? Wat jouw smaak ook is, Bali trakteert op een food experience waar je u tegen zegt.

Reiszoekmachine Skyscanner deelt de fijnste adresjes die ook wij je niet willen onthouden.

 

Start jouw Bali-avontuur in Seminyak

Seminyak ligt ten zuiden van hoofdstad Denpasar en is de ideale stad om je Bali-avontuur te beginnen. Het is er minder toeristisch dan in het nabijgelegen Kuta, maar precies druk en levendig genoeg om te acclimatiseren. Begin de dag met een ontbijt bij Warung Ocha, bestaande uit jus d’orange, muesli, honing en vers fruit. Of, wie liever meteen local gaat: nasi goreng. Kies een tafeltje op de houten veranda of in de binnentuin en kijk naar de gekte van voorbijlopende mensen en toeterende scooters. Natuurlijk wens je ook een goede koffie-fix. Ga voor de beste Bali Kopi (koffie) naar F.R.E.A.K. Ze hebben er ook nog eens heerlijke vegetarische salades en raw food-gerechten op het menu staan. In de avond zet je koers naar Jl. Oberoi voor te gekke restaurants en fijne hang-outs zoals Restaurant Ultimo of Café Bali.

 

Surfen en smoothie’s in Canggu

Canggu ligt zo’n 10 kilometer ten noorden van Seminyak en bereik je eenvoudig met de scooter. Het Balinese dorpje kenmerkt zich door de vele sawa’s (rijstvelden), bed and breakfasts en het strand Echo Beach, een uitstekende surfspot. De beste plek om je ochtend te beginnen is bij het kleurrijke Bungalow Living, waar een Australische eigenaresse de scepter zwaait. Onder het motto ‘home, books, music and coffee’ geniet je hier in huiselijke sfeer van smoothies, sapjes, een huisgemaakte avocadosandwich en Jack Johnson die door de speakers klinkt. Ook leuk: ze verkopen de mooiste lifestyle voor je huis en je kunt hier uitgelezen boeken in de boekenkast zetten en omruilen voor een ander.  Een andere Canggu-tip is café Watercress, de plek voor heerlijke broodjes. Na een middag strand, reserveer je een tafeltje bij Suksema: de hemel voor sushiliefhebbers.

 

Lees ook
Van deze onbekende eilanden in Azië heb je nog niet eerder gehoord >

 

Volgende stop: uitzonderlijk Ubud

Ubud is een van de bekendste Bali bezienswaardigheden. Ubud vormt het hart van Bali en staat bekend om haar groene, jungle-achtige omgeving, rijstvelden en yogaresorts. Daarnaast vind je hier het beroemde Ubud Monkey Forest, een prachtig bos vol bijzondere tempels die het beschermde thuis zijn van talloze apen. Vlakbij Monkey Forest ligt het restaurant Three Monkey’s, temidden van de drukste straat van Ubud. Eenmaal binnen word je overrompeld door een oase van rust. Neem een tafeltje in de binnentuin met een waanzinnig uitzicht op de sawa’s en droom weg bij de jazzy muziek. Een andere food hotspot in Ubud is Kafe, dat sinds de opening in 2005 razend populair is. Inspiratie haalden de eigenaren uit stijlvolle cafés in San Francisco en alle meubels lieten ze maken van gerecycled hout. Tel daar de tropische atmosfeer en de gezonde hapjes op het menu bij op en je wilt hier geheid nooit meer weg.

 

Kies je eigen vis op het strand in Bingin

Misschien wel het best bewaarde geheim van Bali, want het piepkleine dorp staat op de borden niet eens aangegeven. Wél staat Bingin op de meeste landkaarten. Dus, ga ouderwets met een kaart in de hand op pad, vraag de locals naar de weg en het zou goed moeten komen. Met de benenwagen, dat wel, per scooter of auto kun je Bingin niet bereiken. Het dorp ligt aan het strand en heeft een handjevol (surf)hostels, warungs en één geweldig restaurant: Bingin Bagus Seafood. De familie die hier werkt spreekt geen Engels, maar eigenlijk zijn woorden overbodig. Je hoeft in ieder geval geen menukaart te lezen, want die is er niet. Wel staat er een bak met vers gevangen vis waar je eentje uit mag kiezen. Die vis wordt dan à la minute voor je gefileerd, gegrild op de barbecue en geserveerd met rijst en groenten. Die eet je vervolgens op aan een tafeltje op het strand. Met je voeten in het zand, met kaarslicht én uitzicht op de ondergaande zon.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >