Hier vind je de goedkoopste vijfsterrenhotels ter wereld

15.01.2019 08:44
goedkoopste-vijfsterrenhotels-ter-wereld

Voor een ieder die na de chaotische decembermaand wel wat ontspanning kan gebruiken: breng je kind een paar nachtjes naar opa en oma (of neem ze gezellig mee) en boek een luxe kamer in een vijfsterrenhotel. Hoeft overigens niet stervensduur te zijn, want je hebt al een overnachting vanaf € 98. 

Waar? Skyscanner vertelt het je.

 

Sofia, Bulgarije

Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: € 106
De warme zee, de gouden zandstranden, een Mediterraanse keuken en één van de oudste steden van Europa als hoofdstad: Bulgarije is al jaren een geliefd vakantieland. Of je er nu komt voor een vakantie aan de kust, of een stedentrip in Sofia. De stad staat bekend als een erg goedkope stad en dat geldt ook voor accommodaties; hier slaap je voor net iets meer dan honderd euro per nacht in een vijfsterrenhotel. Mis hier ook de eeuwenoude kerk Hagia Sophia, de boulevard Vitosha en de historische wijk Boyana niet.

 

Larnaca, Cyprus

Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: € 123
Cyprus heeft alle ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie, maar toch wordt het eiland vaak over ’t hoofd gezien. Velen hebben namelijk geen idee wat ze kunnen verwachten: hoort Cyprus eigenlijk bij Azië of Europa? Is het er veilig? Welke stekker heb je nodig en waar betaal je mee? Check deze reistips voor alles wat je moet weten over een vakantie op Cyprus en kies als uitvalsbasis het zuidoostelijke havenstadje Larnaca, waar je al in een vijfsterrenhotel slaapt voor €123 per nacht.

 

Krakau, Polen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Post show serenity and chill…

Een bericht gedeeld door Adam Nergal Darski (@nergal69) op

Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: €123
Je kunt de historie bijna proeven wanneer je een wandeling door het oude centrum van Krakau maakt. Start je avontuur op het marktplein in de wijk Stare Miasto, één van de grootste pleinen van Europa ter grootte van twee voetbalvelden. Hier vind je alle bezienswaardigheden bij elkaar: de Mariantskathedraal, het Wawelkasteel en de kathedraal van St. Stanislaus en Wenceslas. En inderdaad, Polen is nog steeds één van de goedkoopste bestemmingen voor een stedentrip – waarom dan niet slapen in een vijfsterrenhotel?

 

Lees ook
5x betaalbare hotels in de buurt van Disneyland Parijs  >

 

Brussel, België

Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: € 137
Belgische bieren, chocolade, wafels, mosselen en frites… alleen al om de keuken wil je over de grens gaan. Bierliefhebbers bezoeken het Beer Museum op de Grote Markt; een kaartje kost slechts € 5 en dat is inclusief proeverij. Zo houd je nog wat geld over om te besteden aan een chique slaapplek, want voor iets meer dan honderd euro omgeef je je met luxe in een vijfsterrenhotel.

 

Hurghada, Egypte

Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: € 98
Iets verder van huis, maar zeker de moeite waard. Ga op excursie naar de stad van de farao’s, Luxor, op vier of vijf uur rijden vanaf Hurghada. Maar ook Hurghada zelf is een prima plek om te vertoeven: warme zon, een warme zee, Egyptische lekkernijen en een vriendelijke bevolking – wat wil je nog meer? Slapen in een vijfsterrenhotel, voor minder dan honderd piek? Kan ook.

 

Kuala Lumpur, Maleisië

Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: € 104
De goedkoopste vijfsterrenhotels in Azië vind je in de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur. Kamer geboekt? Bewonder dan de stad van grote hoogte, want KL heeft een aantal fantastische rooftop bars en infinity pools op dakterrassen: Capri by Fraser, the KL Journal, Somerset Ampang KL… Naast futuristische wolkenkrabbers en moderne architectuur is het er ook enorm groen. Net als in New York heeft de stad een eigen Central Park en een prachtige botanische tuin: Perdana.

Meer goedkope vijfsterrenhotels vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >