Goedkoop naar Disneyland Parijs? Zo doe je dat

30.11.2017 16:48
goedkoop-disneyland-parijs

Een sprookjesachtige sfeer, torenhoge achtbanen en de hele dag animatie voor je kind: Disneyland Parijs heeft het allemaal. Lees deze tips en zie hoe jullie zo goedkoop mogelijk naar het attractiepark kunnen gaan.

Met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

 

Kies voor het laagseizoen

Reizen buiten het hoogseizoen (de zomer, kerstvakantie en de Franse schoolvakanties) is de beste tip om te besparen op je toegangskaartje voor Disneyland Parijs. Dan zijn tickets namelijk goedkoper én is het minder druk. Bekijk hier het overzicht van de schoolvakanties in Frankrijk.

 

Speur naar aanbiedingen

De officiële toegangsprijs voor Disneyland Parijs begint bij € 42 en die prijs loopt snel op als je beide parken wil bezoeken. Kijk daarom rond bij verschillende organisaties en speur naar aanbiedingen – zijn er genoeg. Daarnaast kun je goedkoper uit zijn als je een complete reis boekt en krijg je vaak korting via spaaracties van supermarkten. Koop je kaartjes altijd van tevoren: bij de kassa betaal je gemiddeld tien procent meer voor een ticket. En ben je van plan om vaker naar Disney te gaan? Dan kun je een abonnement overwegen: na drie dagen heb je ‘m er al uit.

 

Lees ook
Tips: zo ga jij goedkoop op vakantie met kinderen >

 

Neem eigen eten en drinken mee

Het is niets nieuws dat eten en drinken in pretparken belachelijk duur is. Knal daarom zelf een rugzak vol. Inkopen doe je bij het Val d’Europe Shopping Center, op vijf minuten rijden van Disneyland. In dit winkelcentrum vind je een grote Auchan-supermarkt en genoeg eettentjes.

 

Slaap in een goedkoop hotel nét buiten Disneyland Parijs

Nachtje blijven slapen? Kan prima. Voor de officiële Disney-hotels betaal je de hoofdprijs, dus het is goedkoper om in een hotel net buiten het park te slapen. Tips: Residhome Val D’Europe, Appart’City Confort Marne La Vallee Val D’Europe en Hipark Design Suites Serris-Val D’Europe.

 

Pak het vliegtuig

Vliegen naar Disneyland Parijs is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een vliegticket naar Parijs hoeft niet veel te kosten. Zo kun je al vanaf € 62 op en neer naar luchthaven Charles de Gaulle. Eenmaal op Parijse bodem kun je vervolgens met de trein of de shuttlebus naar het pretpark reizen.

 

Pak de auto

Disneyland Parijs ligt op ongeveer 500 kilometer rijden vanaf Utrecht en ligt op zo’n 35 kilometer buiten Parijs. Je hoeft dus niet bang te zijn voor verkeersopstoppingen rond Parijs. Zeker met een groter gezelschap is dit een van de goedkoopste manieren om Disneyland Parijs te bezoeken. Hou er wel rekening mee dat je ook nog tol en parkeerkosten moet betalen. Hier vind je een overzicht van de actuele Franse toltarieven.

 

Bespaar op parkeerkosten

De parkeerplaats van Disneyland Parijs kost € 20 per dag, maar dat kan goedkoper. Zo kun je gratis parkeren bij het Val d’Europe Shopping Center. Vanaf hier reis je in twee minuten met de trein naar de ingang van het park. Lopen kan ook, maar dan ben je zeker 25 minuten onderweg. Als je verblijft je in een van de officiële Disney-hotels mag je overigens wel gratis parkeren bij het pretpark.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >