mooiste-stranden-indonesie

Komen die regenbuien je neus uit en wil je je voorbereiden op de naderende decemberstress? Denk aan: kilometerslange goudkleurige zandstranden en warme, tropische wateren.

Hier een selectie van de mooiste stranden in Indonesië, met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

 

Pink Beach, Komodo

Dit stukje paradijs heeft roze stranden, gemaakt van een mix van wit en rood zand. Er zijn genoeg afgelegen plekken om je handdoek neer te leggen, maar als je houdt van avontuur, kijk dan naar de lokale dierenpopulatie: Komodo is een fantastische bestemming om te snorkelen en te duiken of om op land op zoek te gaan naar de komodovaraan.

 

Tomini Bay

In het noorden van Sulawesi, een van de grotere eilanden van Indonesië, ligt Tomini Bay. Sta vroeg op voor een geweldige zonsopkomst, ga aan boord bij een van de vriendelijke vissers om mee te zeilen of duik onder water met duikspullen of een snorkel. Liefhebbers van seafood komen hier aan hun trekken: de vangst van de dag wordt voor je ogen klaargemaakt in plaatselijke restaurants.

 

Air Manis Beach

Op West Sumatra vind je Air Manis Beach. Bekijk de legendarische rotsformaties of het uitzicht op Mount Padang vanaf de kant en wandel langs het strand naar Pisang Kecil (kleine banaan), een klein eiland waar je naar toe loopt als het eb is.

 

Lees ook
Deze 9 vakantiebestemmingen in Europa zijn geweldig met kinderen >

 

Pandawa Beach

Een van Zuid-Bali’s meest afgelegen stranden is Pandawa Beach, de plek voor watersportliefhebbers met veel mogelijkheden om te kanoën of paragliden. Als je hier bent in de maand maart, ga dan vooral naar de religieuze parade Melasti, onderdeel van de Hindoe-Balinese nieuwjaarsvieringen.

 

Gili Nanggu

Met slechts één accommodatie op het eiland, Gili Nanggu Cottages en Bungalow, is dit de perfecte plek om rugzaktoeristen te mijden die het nabijgelegen eilandentrio bezoeken: Gili T, Gili Meno en Gili Air. Breng dagen door op de fiets of per jukung, een traditionele Indonesische kano of snorkel met clownsvisjes en zeeschildpadden voor de kust.

 

Gili Terawangan en Gili Meno

Geen auto’s en motoren, in plaats daarvan wandel je, ga je op de fiets of gebruik je de cidomo (vrolijk gekleurde paarden met karren). Deze eilanden trekken duikers van over de hele wereld vanwege de wrakduiken en mooie riffen. Ga voor een goedkope maaltijd naar Gili Terawangan, daar vind je heerlijk Indonesisch street food; van gadogado tot vers gegrilde inktvis.

 

Ora Beach

Vogelaars: neem je verrekijker mee, want er zijn 117 verschillende vogelsoorten op het eiland. Er is maar een restaurant op Ora Beach, dus wees goed voorbereid. En als je de onderwaterwereld wilt ontdekken, moet je je eigen duikspullen meenemen - die zijn niet verkrijgbaar op Seram.

 

Sawarna Beach

Rijstvelden, rijen kokosnootbomen en kristalheldere wateren van de Indische Oceaan: slechts een voorbeeld van de fantastische uitzichten als je aankomt op Sawarna, aan de zuidkust van Java. De karstgrotten zijn ook de moeite waard om te bezoeken. 

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >