Dit zijn de mooiste stranden van Andalusië

30.10.2018 21:21
mooiste_stranden_van_andalusie

Met een ligging aan zowel de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan zijn nergens de stranden zo gevarieerd als in Andalusië. En dan zijn de temperaturen (zelfs aan het eind van het jaar) ook nog hartstikke aangenaam.

Dus mocht je zin hebben in een spontane gezinsvakantie: de mooiste stranden uit de regio voor je op een rij, met dank aan Skyscanner.

 

1. Burriana Beach, Nerja

Een prachtig badplaatsje op minder dan een uur rijden vanaf Málaga. Het brede zandstrand ligt aan de Middellandse Zee en is omringd door veel leuke, levendige strandbars. Genoeg van het zonnebaden? Flaneer dan met je zongebruinde huid nog over langs het strand over de Paseo Marítimo Antonio Mercero, een plaatje bij zonsondergang.

 

2. Playa de Salobreña, Salobreña

Ook wel bekend als Punta del Río, vanwege het waanzinnig uitzicht dat deze stad op de Middellandse Zee heeft. Salobreña ligt op minder dan een uurtje ten zuiden van Granada en is dus perfect te combineren met een bezoek aan deze iconische stad. Het 1,2 kilometer lange zandstrand is ideaal voor gezinnen, omdat het er relatief rustig is.

 

Lees ook
Dit zijn de mooiste stranden van Nederland >

 

3. Playa Mónsul, Almería

Nog verder richting het noordoosten vind je de stad Almería, waar locals graag vertoeven op het strand van Mónsul. Dit strand ken je misschien uit de films van Indiana Jones, waar Playa Monsúl regelmatig als decor voor werd gebruikt. Het strand wordt omgeven het natuurpark Cabo de Gata, dat vanwege haar grillige vormen van het vulkanische lava een ware trekpleister is geworden.

 

4. Playa de Zahara de los Atunes, Cadiz

Op ongeveer 40 minuten rijden richting Cadiz, ten noorden van Bolonia, kun je relaxen op een goudkleurig strand en zwemmen in kristalhelder water van Zahara de los Atunes. Dit strand ligt in de monding van de gelijknamige rivier en is de perfecte plek om van de Andalusische zon te genieten of wat watersport te beoefenen. Mis ook de zonsondergang hier niet, want daar staat deze plek bekend om.

 

5. Playa de Islantilla, Huelva

Op drie kwartier rijden ten zuidwesten van Huelva vind je alle ingrediënten die je nodig hebt voor een heerlijk dagje strand: een 1,2 kilometer lang gouden zandstrand, warm water vanaf het voorjaar tot diep in het najaar en de levendige steden Isla Cristina en Lepe op steenworp afstand.

Oh, en maak je stranddag compleet met deze leuke strandspelletjes (waarvoor je overigens niet eens hoeft te sjouwen).

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >