Dit zijn de mooiste landen voor een rondreis met je kind

20.06.2019 12:29
landen-rondreis-met-kinderen

Een rondreis met kinderen: zou je dat wel doen? Tuurlijk. Veel verre bestemmingen zijn juist ideaal voor gezinnen. Als je een rustig reistempo aanneemt, genoeg voorzieningen om je heen hebt en rekening houdt met bijvoorbeeld ziektes als malaria, kun je optimaal genieten.

Er is in de wereld ontzaglijk veel moois te zien, maar wij hebben een kleine selectie voor je gemaakt, met dank aan vakantie-met-kinderen.com.

 

Verenigde Staten

Talloze nationale parken, grote pretparken en indrukwekkende steden: je krijgt het in de Verenigde Staten. De afstanden hier zij zo enorm dat alles willen zien sowieso onmogelijk is, maar elke hoek heeft wel wat moois te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de pretparken (Disney World, Universal Studios), de waanzinnige stranden van Florida en spot dolfijnen rond de Keys. Of reis naar een ander stukje Amerika en ga naar de Grand Canyon. Ook niet te missen: een trip richting de Niagara Falls, de grootste watervallen van de VS. Oh, en New York. Door de vele speeltuinen en grasvelden is die stad prima te doen met kinderen.

 

Canada

Ook dit land is te groot om in één keer te bekijken, dus je kunt bijvoorbeeld een keuze maken tussen twee gebieden: West Canada (met Vancouver) of Oost Canada (met Quebec). In het westen kunnen jullie walvissen en orka’s zien, snorkelen of kayakken tussen de zeehonden en verschillende nationale parken bezoeken. In het oosten vind je een prachtige natuur én van de grootste attracties op de grens met de VS: de Niagara watervallen. Behalve de natuur is het in dit gebied zeker leuk om de steden als Ottowa, maar vooral Montreal en Quebec City te bezoeken.

 

China

Wil je je kind écht een andere cultuur laten zien, dan moet je in China zijn. Bezoek de hoofdstad Beijing, de Muur of de Verboden Stad en maak een fietstocht door de pittoreske straten van de oude hutongs. Kijk je ogen uit in oude authentieke plaatsen, ontdek de soldaten in het Terracotta leger, maak een boottocht bij het Karstgebergte of ga winkelen in een van de grote steden. Goed om te weten: de meeste dierentuinen zijn in China geen aanrader, omdat de dieren hier onder slechte omstandigheden verblijven. Een uitzondering hierop is het Pandareservaat in Chengdu.

 

Lees ook
Vliegen met kinderen? Hier vind je de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

Indonesië

Ook een geweldige bestemming met kinderen. De meeste gezinnen kiezen voor de eilanden Bali, Java of Lombok: het reizen is hier het makkelijkst en er zijn voldoende voorzieningen voor je kind. Bali is met de prachtige stranden, een mooie natuur en een interessante cultuur het meest geschikte eiland als je op zoek bent naar een ontspannen vakantie. Meer zien? Verblijf dan op verschillende plekken en kies ook voor het stadje Ubud en bijvoorbeeld de zwarte zandstranden en dolfijnen in Lovina. Wandel met een gids de kruidnagelroute langs koffieplantages en exotische fruitbomen en ga snorkelen bij een onbewoond eiland. Trek je sarong aan, maak ceremoniële offers bij het waterpaleis of fiets door kampongs (dorpen) en sawa’s (rijstvelden). 

 

Australië

Hier vind je uitgestrekte stranden, rust, ruimte en dieren die je in Europa niet in het wild tegenkomt. Queensland, met een prachtige kust, is een van de populairste delen. Met kinderen mag je daar Tin Can Bay niet overslaan. Hier komen elke ochtend dolfijnen naar de baai gezwommen die je mag voeren. In het noorden ligt Hervey Bay: hiervandaan kun je met een catamaran meevaren. Nog noordelijker bevinden zich landinwaarts tropische regenwouden. In het Daintree National Park kun je via de vele ‘boardwalks’ door het bos wandelen en zelf dieren spotten, maar het is ook mogelijk om op een paard het regenwoud te verkennen of een cruise te maken over de Daintree rivier. Of ga naar steden als Sydney en Melbourne, waar ook meer dan genoeg voor kinderen te doen is.

 

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land van uitersten en zó groot dat je wel een paar maanden nodig hebt om alles te kunnen zien, maar je kunt wel een selectie maken. Hebben jouw kinderen altijd al eens walvissen willen zien? In Kaikoura kan het. Tijdens een boottocht heb je bovendien zomaar kans om ook dolfijnen, pinguïns en albatrossen tegen te komen. Ook bijzonder: kamperen bij Lake Wanaka: ligt op ongeveer een uurtje rijden van Queenstown en wordt omringd door hoge bergtoppen. Het is een van de mooiste plekken om te slapen tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland, want je wordt er wakker met geweldige uitzichten. Meer tips voor een rondreis door Nieuw-Zeeland vind je hier.

 

Vietnam

Luiers, babyvoeding, babymelkpoeder: Vietnam is beter ontwikkeld dan de meeste mensen denken. Vooral in de grote steden is vrijwel alles verkrijgbaar voor kinderen. Wat het reizen voor kinderen hier zo leuk maakt? De verschillende vervoersmiddelen. Pak je de ene dag de boot, neem je de volgende dag de trein, het vliegtuig, een auto (met privéchauffeur) of een fiets of brommer. En waar je ook bent, er is overal prachtige natuur. Loop bijvoorbeeld door Cuc Phuong National Park, één van de eerste en belangrijkste nationale parken van Vietnam, bezoek de charmante oude stadskern Hoi An en ga snorkelen in Nha Trang. Wat je ook niet mag missen: het oogverblindende Halong Baai. Vaar op een cruise, zeil tussen de rotsen, bewonder de vissers en meer aan bij een zwemstrandje.

 

Bron: vakantie-met-kinderen.com

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >