Dit zijn de leukste waterparken van Europa

21.07.2019 09:48
leukste waterparken Europa Beeld: Pexels

Voor de snelheidsgek die ook dol is op water: ga eens samen met je kroost naar een spannend waterpark. Inspiratie nodig? Wij zetten de leukste waterparken in Europa voor je op een rij.

Siam Park – Tenerife

Een prachtpark met gigantische beelden van mysterieuze wezens en enorme glijbanen. Neem bijvoorbeeld de Water Coaster Slide met vier trechters of de Tower of Power: een glijbaan waarbij je zoeft in een transparante buis tussen haaien, roggen en andere vissen. The Lost City (vol bruggen, torens, netten en kleine slides) is speciaal voor jonge kinderen.

 

Aqualandia – Benidorm

Dit park is gebouwd op een berg en heeft een van de hoogste en steilste waterglijbanen van Europa. Beklim die dertig meter hoge toren voor een vrije val naar beneden. Fijn: voor kleintjes is er een kinderbad.

Lees ook
9x leuke uitjes met water >

 

Therme Erding – Duitsland

Het best bezochte waterpark van Europa. En dat snappen we, want naast het indrukwekkende aanbod aan spa’s, sauna’s en oases barst het er voor jong en oud ook van de glijbanen: 26 in totaal.

 

Etnaland – Sicilië

Ooit van een pretpark, dierentuin en waterpark in één gehoord? Nou, dat is dit dus. Vanuit een kabelbaan bekijk je tijgers en olifanten en in het 80.000 m² grote waterpark is er waterpret voor je hele gezin.

 

WaterPark – Rhodos

Ook zo’n park waar je geweest moet zijn. Wil je snelheid? Kies voor de glijbanen Turbo Slide, Space Bowl en Twister. Hou je van wat minder heftig? Ga dan in de Lazy River. Kleine kinderen kunnen hun lol op in Toddlers Pool of op de Funny Bridge.

 

WaterWorld – Cyprus

Met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter vermaken je kinderen zich ongetwijfeld uren. Terwijl zij genieten van een van de vele glijbanen (en voor de allerkleinsten: de iets minder snelle waterattracties), installeer jij je lekker op een ligbed.

 

Aquasplash – Frankrijk

Dit enorme waterpark ligt in Antibes aan de Côte d’Azur en heeft een flink aanbod waterattracties. Een glijbaan die je lanceert en een heel parcours met obstakels, bijvoorbeeld. Het park grenst aan Marineland, waar je dolfijnen, zeeleeuwen en orka’s kunt spotten.

 

Slide & Splash – Portugal

Een avonturenbad, tornado glijbaan of een spannende reptielenshow: in het Side & Splash waterpark in Lagoa (Portugal) kan iedereen z’n lol op. Met ruim zeven hectare aan attracties is het één van de grootste waterparken in heel Europa. Extra fijn: na een dagje spetteren ben je zo aan het strand van de Algarve voor nóg meer waterpret.

 

Annagora Aquapark – Hongarije

Een groot waterpark dichtbij het bekende Balaton-meer in Hongarije. Met twaalf glijbanen, binnen- en buitenzwembaden en een golfslagbad voor de kleintjes en grotere kids, zijn er genoeg mogelijkheden om je uren te vermaken. Wil je even bijkomen van al die waterpret, dan is er een lekkere ligweide en zijn er voldoende eet- en drinkgelegenheden.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >