musea-voor-kleuters

Je kunt de voorjaarsvakantie natuurlijk gebruiken om je schutting te schilderen, of nu toch écht een keer te beginnen aan de nieuwjaarsschoonmaak. Maar wil je je kleuter een plezier doen? Dan is de deur uitgaan waarschijnlijk een betere optie.

En dan komt onderstaand lijstje ongetwijfeld van pas.
 

Museon - Den Haag

Van de natuur tot het effect van technologie: tijdens een bezoek aan het Museon leer je het. Niet voor iedereen weggelegd, wel leuk: je kunt er insecten eten, maar - en dat is wel belangrijk - leren hoe je lief bent voor de aarde. 

 

Article continues after the ad

Beeld en Geluid - Hilversum

leukste-musea-kleuters

Beeld en Geluid zorgt ervoor dat je kind (of jij) voor één keer kan meemaken hoe het is om het nieuws te presenteren. Of als een ster op het podium te staan. 

 

EYE - Amsterdam

leukste-musea-kleuters

Stap binnen in de wereld van EYE, ontdek alles over films in het Panorama en wordt voor een dag acteur. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar is er elke zondagochtend een film en bijbehorende activiteit.

 

Lees ook
7x leuke en leerzame uitjes voor je kind >

 

Oyfo Techniekmuseum - Hengelo

'Verboden af te blijven' is in het Techniekmuseum het motto. Hier gaan werkelijk alles over techniek: van ouderwetse uitvindingen tot slimme alternatieven voor de toekomst.

 

Nationaal Militair Museum - Soest

In een enorme hal staan echte vliegtuigen en helikopters waardoor je ze van alle kanten kunt bekijken. Wil je kind wat energie kwijt? Dat kan buiten op de stormbaan.

 

Kinderboekenmuseum - Den Haag

Spelenderwijs maken kinderen in dit museum kennis met jeugdliteratuur. Alle tentoonstellingen en workshops zorgen ervoor dat je kind voortaan geen boek meer laat liggen.

 

Tropenmuseum - Amsterdam

Een bezoek aan het Tropenmuseum is een echte ontdekkingstocht. Ga op reis en laat je verrassen in een doe-tentoonstelling, maak je eigen lotusbloem of luister naar persoonlijke verhalen over vluchtelingen en migratie aan boord van de Lampedusa. 

 

Veiligheidsmuseum - Almere

Is je kind gek op de brandweer, politie of ambulance? Dan is dit zeker een aanrader. Het is er niet groot, maar daardoor wel lekker overzichtelijk. Voor de allerkleinsten is er een PAW Patrol speurtocht die kinderen al spelenderwijs alles over het museum leert.

 

Museumstoomtram - Hoorn-Medemblik

Niet alleen op het museumterrein in Hoorn is veel te zien, ook onderweg tijdens de rit in de nostalgische stoomtram kijkt je kind z'n ogen uit. Historische bruggen, spectaculaire vergezichten: dit bezoek vergeet je niet snel.

 

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >