Dit zijn de allerleukste huisjes op Texel

15.11.2019 16:35
huisjes texel

Weidse uitzichten, rust, fantastische zonondergangen in de zomer, een frisse bries in de winter en metersbrede stranden. Wat is het eilandleven toch heerlijk. Daarbij hoort ook een fijn onderkomen. Dit zijn de leukste vakantiehuisjes op Texel.

1. Het Hooi

Een nieuw huisje met alles erop en eraan, in Texelse stijl gebouwd. Het uitzicht over de landerijen  is fe-no-me-naal. Op het terrein vind je een speeltuin, kippen, konijnen, koeien, paarden en natuurlijk de befaamde Texelse schapen om te aaien en te voeren. Er is aan kleine kinderen gedacht: ledikant, kinderstoel en traphekje zijn aanwezig. Net als luxe boxsprings, een wasmachine en een droger. Hier wil je nooit meer weg.

 

2. ’t Eibernest

Geen massaal toerisme, maar een gezellig, kleinschalig vakantiepark met slechts zeven woningen. Het beschutte parkje bevindt zich aan de rand van Texels noordelijkste plaatsje De Cocksdorp, vlak bij de duinen en het strand, de vuurtoren en het wad. De huisjes hebben vloerverwarming, een smart-tv, WiFi en luxe inloopdouche. Ook leuk: als welkomstgeschenk krijgen gasten een mandje scharreleieren van de vriendelijke eigenaren.

 

Lees ook
Dit is er allemaal te doen met kinderen op Texel >

 

3. Blommenzee

Dit piekfijne huisje (geschikt voor 7 personen) ligt midden in het bos, tussen Den Burg en De Koog in. Fantastisch pluspunt: de heerlijke veranda, waar het fijn soezen, lezen en eten is. Verzamel hout in het bos om ’s avonds een vuurtje te stoken en maak lange fietstochten in de mooie omgeving. De grote tuin is compleet omheind, dus perfect voor gezinnen met kleine kinderen en/of honden.

 

4. Noordende

Zoek je liever wat meer reuring om je heen? Dan is dit huisje (perfect voor vier personen) helemaal geschikt voor jullie. Dit authentieke huisje ligt in het hart van het gezellige plaatsje De Cocksdorp. De bedden zijn netjes opgemaakt, er is een vaatwasser en een ruime, afgesloten achtertuin. Er zitten lekkere restaurantjes in de straat en de supermarkt zit om de hoek. Kortom: heerlijk vakantievieren tussen de lokale eilandbewoners. Tip: sta ’s morgens op tijd op en loop een paar stappen richting de waddendijk om daar van de zonsopkomst te genieten.

 

Lees ook
Maak het jezelf makkelijk: 5x musthaves voor op het strand >

 

5. Antje Buur

Dit huisje – een voormalige visserswoning – ademt geschiedenis uit. Het optrekje is vernoemd naar Antje Kuyper, die meer dan 50 jaar het huisje heeft bewoond (buur is het Texelse woord voor buurvrouw). Het huisje is volledig gerenoveerd in oude stijl en ligt in het oude centrum van Oudeschild, met prachtig gerestaureerde geveltjes direct aan de Waddenzeedijk. Een supermarkt is dichtbij, net als de vissershaven. De huidige eigenaar belooft: bij een gunstige wind kun je in je bed de zee horen ruisen.

 

6. De Krim

Deze plek is ideaal met kinderen. Je fietst in slechts tien minuten naar het strand, bent zo in het Nationaal Park Duinen en kan zelfs nog een balletje slaan op golfbaan De Texelse. Het knusse dorp ligt ook op steenworp afstand, dus restaurants en winkels genoeg. Helemaal fijn: als huurder mag je gratis gebruik maken van Wi-Fi, het zwembad en het indoor speelparadijs. 

 

Lees ook
Hondenweer? Met deze kaplaarzen blijven alle kindervoeten droog >

 

7. Wellness Landhuis

Ga je voor luxe, dan moet je hier zijn. Vloerverwarming, sfeergashaard, flatscreen Smart TV, WiFi, een sunshower, sauna, stoomdouche, whirlpool, manege en tennisbaan: moeten we nog even doorgaan? 

 

 

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >