Dit zijn de 5 goedkoopste Europese hoofdsteden

16.07.2018 15:08
goedkoopste Europese hoofdsteden Beeld: Pixabay

Op zoek naar een fijne citytrip, maar geen zin om daarna honderden euro’s lichter te zijn? Kies dan voor één van deze 5 hoofdsteden: de goedkoopste in heel Europa.

Ook voor je kinderen is er genoeg te doen in deze steden. Wij zetten met hulp van Skyscanner een paar fijne tips voor je op een rij.
 

1. Kiev – Oekraïne

Vooral het openbaar vervoer is hier spotgoedkoop: een ritje met de metro kost hier 5 givna, omgerekend drie eurocent. Handig, want met kinderen wil je niet uren wandelen in de stad. Ook de entreeprijzen voor bezienswaardigheden kosten bijna niets. Bezoek bijvoorbeeld de St. Sofia Kathedraal – en de vele andere mooie kerken in de stad – en het Onafhankelijkheidsplein. Of neem een kijkje in Vozdvizhenka, een prachtige wijk met oude, Europese huizen maar waar niemand woont.

 

2. Sofia – Bulgarije

 

Een bericht gedeeld door Cliff (@clifftylee) op

Ooit aan Sofia gedacht voor een stedentrip? De relaxte hoofdstad van Bulgarije staat in de schaduw van het veel populairdere Praag en Boedapest, maar is minstens zo leuk voor een weekendje weg. Low-budget airlines maken het mogelijk dat je voor twee tientjes vanaf Eindhoven op en neer vliegt naar de Bulgaarse hoofdstad. Extra prettig in deze stad: je kunt met één ticket de hele dag gebruik maken van het openbaar vervoer, wat je ongeveer € 1,95 kost. Struin door de dierentuin van Sofia, één van de oudste van Europa, en ga met de kabelbaan de Vitosha op: vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht over de stad.

 

Lees ook:
De 10 leukste Duitse steden om met je kinderen te bezoeken >

 

3. Belgrado – Servië

Ga voor een gratis stadstour die start vanaf het Plein van de Republiek. Met een lokale gids bezoek je de oude stad en haar grootste monumenten: het park Kalemegdan en het fort, het uitzicht op de Donau en Sava en de straat Skadarlija, met veel kunstwerken. Ook leuk: het Luna pretpark. Hier vind je voor kinderen veel attracties zoals een leuk reuzenrad.

 

4. Boekarest – Roemenië

Boekarest ligt in het zuidoosten van Roemenië aan de rivier de Dâmbovita in de Beneden-Donauvlakte. Je vliegt er rechtstreeks in 2 uur en 45 minuten naartoe. Wandel door de stad of neem het openbaar vervoer, want ook in deze stad kost een ritje met de bus heel weinig. Bezoek het Plein van de Revolutie, het indrukwekkende Parlementsgebouw en kom tot rust in het Herastraupark. Hier vind je fonteinen die ’s zomers voor verkoeling zorgen en je kunt er een leuk boottochtje maken op het meer.

 

5. Boedapest – Hongarije

Van Boekarest naar Boedapest: het klinkt bijna hetzelfde, maar de twee steden zijn totaal anders. Boedapest is de ‘duurste’ stad uit dit lijstje, maar nog steeds erg goedkoop in vergelijking met het westen van Europa. Een must-do in deze stad is een bezoek aan een typisch Hongaars badhuis. Dat is een soort spa, maar dan een stuk goedkoper. Voor de kinderen is het zwemparadijs Aquarena nog een stuk leuker: je vindt er 26 glijbanen en een blauwe grot. Of struin gewoon lekker langs de mooie Donau, neem een kleedje en picknickmand mee en geniet van de zon.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >