Dit moet je zien als je met je gezin naar Brazilië gaat

16.10.2018 18:32
zie-met-gezin-naar-brazilie

Een zonvakantie op Copacabana, met je kinderen op expeditie door de Amazone of carnaval vieren in Rio: Brazilië biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis. En hoewel de herfstvakantieperiode wel érg last minute is, is het land er wel één om te onthouden.

Daarom vertelt Skyscanner je meteen welke highlights je niet mag missen.

 

1. Rio de Janeiro

Tot 1960 was Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilië en tot op de dag van vandaag trekt Rio jaarlijks miljoenen toeristen naar de wereldstad. Op de bucketlist staan het standbeeld van Christus de Verlosser, het jaarlijkse carnaval, de Suikerbroodberg, de kleurrijke trappen van Escadaria Selarón en natuurlijk de stranden Ipanema en Copacabana.

 

2. Nationaal Park Iguaçu

Dit Nationale Park ligt op de grens van Brazilië en Argentinië en staat bekend om de indrukwekkende watervallen. In totaal vind je er hier zo’n 300, maar de bekendste is de Garganta del Diablo, een enorme waterval van zo’n 150 meter breed. Het grootste gedeelte ligt op Argentijnse bodem, maar vanaf de Braziliaanse kant kun je het complete plaatje zien. Wie wil, kan ter plekke de grens oversteken.

 

3. Het Amazonegebied

Als je een rondreis gaat maken, dan mag je een bezoek aan het Amazonegebied van Brazilië niet missen. Dé uitvalsbasis is de stad Manaus in het noordwesten, een populaire plek voor ecotoerisme. Vaar in een houten bootje over de rivier, spot de meest prachtige tropische dieren en bezoek dorpen waar jullie inheemse stammen kunnen ontmoeten. 

 

Lees ook
Vliegen met kinderen? Hier vind je tips + de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

4. Natal

Met meer dan 3000 zonne-uren per jaar wordt Natal ook wel de stad van de zon genoemd – hier ga je naartoe als je zin hebt in een ultieme zonvakantie. Natal heeft alles wat je kunt verwachten van een Braziliaanse stad: historische bezienswaardigheden en koloniale panden uit de tijd van de Portugese overheersing, maar ook hypermoderne winkelcentra en een van de beroemdste stranden van Brazilië, Pipa Beach.

 

5. Cumbuco

Een relaxt surfersparadijs met stranden die zó op een ansichtkaart kunnen. Denk: palmbomen, een groenblauwe oceaan en een caipirinha op een strandbedje terwijl je kinderen zandkastelen bouwen. Daarnaast is Cumbuco dé kitesurfhoofdstad van Brazilië – hier vinden jaarlijks de wereldkampioenschappen plaats.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >