Dit is er allemaal te doen met kinderen op Texel

13.07.2020 09:29
Beeld: Pixabay Beeld: Pixabay

Brede stranden, mooie natuur en het relaxte eilandleven: Texel is met recht een topbestemming voor een fijne familievakantie. En dit is er allemaal te doen met kinderen.

Het piratenschip

Schip ahoy! In de jachthaven van Oudeschild ligt een 35 meter lang ‘scheepswrak’: een piratenboot dat tot enorm speeltoestel is omgebouwd. Laat je kids uitrazen op de klimnetten, de lange glijbaan of de loopbrug.

 

Klimmen

Zijn jouw kinderen kleine stuiterballen met veel energie en een portie lef? Dan maak je ze heel blij met een bezoekje aan Klimmen Enzo. In dit klimpark kunnen ouders en kinderen vanaf 1.30 meter verschillende klimparcoursen volgen of de uitdaging aangaan op een klimwand. Ook leuk voor kinderfeestjes.

 

Lammetjes knuffelen

Bijna het hele jaar door zijn er op Schapenboerderij Texel lammetjes te bewonderen. Deze wollige beestjes dartelen niet alleen vrolijk door het weiland, maar laten zich ook nog eens graag aaien en knuffelen door bezoekers. Er zijn ook dwerggeitjes, kippen, varkens, loopeenden, konijnen, pony’s en een ezel. Jullie kunnen rollen in het stro, picknicken op het boerenerf en ponyrijden, en daarna iets drinken in de boerderijwinkel. Ook leuk: iedere dag is er een demonstratie schapendrijven met honden.

 

Lees ook
5x uitjes voor stoere kinderen >

 

Garnalen vangen (en zeehonden spotten)

Voor de avonturiers! Maak een zogeheten droogvaltocht op de Waddenzee. Een schipper neemt jullie mee de zee op. Onderweg zet hij het schip tegen een drooggevallen zandplaat aan, waar jullie op onderzoek kunnen uitgaan (oude kleren en laarzen zijn aan te raden). Een gids vertelt over alles wat leeft in de Waddenbodem. Daarna kunnen de kinderen op ontdekkingstocht met een schepnetje om garnalen, krabbetjes en andere beestjes te vangen – geen zorgen, deze worden later weer in zee geworpen. En met een beetje mazzel spotten jullie ook nog wat zeehonden op de zandbanken.
 

Het Sommeltjespad

Dit gaat vooral de fantasierijke kinderen erg aanstaan: volgens een legende wonen er op Texel zogeheten Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Op een oude grafheuvel in de buurt van De Waal zouden de Sommeltjes samenkomen om bij het maanlicht te dansen. Komt een aardmannetje in de zon, dan verandert hij pardoes in een steen. Het Sommeltjespad in natuurgebied De Dennen speelt leuk op dit verhaal in. Dit kindernatuurpad (een route van 1,5 kilometer, dus perfect voor kleintjes) stimuleert kinderen om goed om zich heen te kijken, op zoek naar de stenen figuren (Sommeltjes) langs de route.

 

Knutselen

Zelf je eigen kaars maken, of zeep? Of liever een lekker stukje brood? Bij Landgoed De Bonte Belevenis, aan de duinen bij Den Hoorn, kan het allemaal. In twee sfeervolle boerenschuren zijn ambachtslieden aan het werk en kun je zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ben je klaar met knutselen, dan is er buiten een fijne speelweide.  

 

Karten

Uitdagende bochten, hoge snelheden, een lang recht stuk en de geur van rubber op het asfalt: bij de kartbaan in Texel kan je je lol op. Kinderen vanaf 8 jaar mogen een rondje wagen op het circuit dat tien bochten telt. Kom je met het hele gezin en heb je ook jongere kinderen? Bij het kartpark is ook een leuke minigolfbaan.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >