Deze vakantiebestemmingen in Nederland zijn ideaal met kinderen

13.07.2020 10:22
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Pak je deze zomer toch niet de auto naar Frankrijk of Spanje? Geen punt: dat heerlijke vakantiegevoel kun je ook gewoon in ons eigen kikkerlandje beleven. Wij hebben de leukste vakantiebestemmingen met kinderen in Nederland voor je op een rij gezet.

Goed om te weten: i.v.m. de coronamaatregelen moet je wel vooraf reserveren bij dierentuinen, musea, attractieparken en andere uitjes. Bekijk de websites voor meer informatie.

 

1. Beekse Bergen

Een dagje zwemmen, klimmen en klauteren op speeltoestellen, vissen in het Victoriameer of lekker even niets doen: bij vakantiepark Beekse Bergen verveel je je geen moment. En natuurlijk breng je een bezoek aan de naastgelegen dierentuin, waar je op safari gaat door de natuur en oog in oog komt te staan met olifanten en giraffen.
 

2. Logeren bij de boer

Is je kind gek op dieren? Dan boek je een vakantie op een boerderij en je zit gebakken. Bij Boe Ba Doe kun je helpen met het melken van de koeien, de pony’s verzorgen en je uitleven op de grote speelweide.

Het hele gezin slaapt in een grote, luxe safaritent met een heerlijk groot grasveld voor de deur. Lekker luxe kamperen dus. Deze boerderij ligt middenin Limburg, dus ook nog eens ideaal om een dagje naar Roermond, Maastricht of over de Duitse grens te gaan met z’n allen. 

 Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand en waar nodig bieden ze de activiteiten in aangepaste vorm aan.

 

3. Waddeneilanden

Of je nou naar Texel, Ameland, Terschelling of één van de andere eilanden gaat: de vakantie begint al op de veerboot, als je op de Noordzee grote zeeschepen en zeehonden spot. Op de eilanden ga je op avontuur in de duinen, strandjutten langs de kustlijn en scheepswrakken verkennen als een echte piraat. En ’s avonds kom je helemaal tot rust in één van de kindvriendelijke accommodaties.
 

4. Zeeland

Dit is een enorm veelzijdige provincie en dus ideaal voor een vakantie met kinderen. Wil je bakken? Dan gooi je een handdoek uit op een van de stranden. Heb je zin om te winkelen? Dan ga je Middelburg in. Ook leuk: struisvogels spotten bij struisvogelboerderij Monnikenwerve. Oh, en als je toch in ’t Zeeuwse bent, vergeet dan geen bolus te eten: té lekker. 
 

Lees ook:
Zo ga je goedkoop op vakantie met kinderen >

 

5. Rheeze

In het dorp zelf is misschien weinig vakantie-achtigs te doen, maar man: neem je kinderen mee naar de Sprookjescamping en ze hebben de vakantie van hun leven. Ontdek de unieke en betoverende wereld vol sprookjesfiguren die op de kindercamping tot leven komen. Zij organiseren elke dag (in laag- en hoogseizoen) de animatie en het activiteitenprogramma voor de kleintjes. 
 

6. De rest van Overijssel

Geen zin om een hele week op een sprookjescamping te zitten? De rest van Overijssel staat bomvol vakantieparken en campings. Je hebt er de mooiste natuur- en wildlifegebieden én water- en attractieparken: voor ieder wat wils, dus. 
 

7. Katjeskelder 

Ook hier zie je zowat scheel door alle mooie vakantieparken (met subtropisch zwemparadijs) in de bossen van Brabant. Is je kind gek op  de natuur, dan kunnen jullie in deze groene omgeving je lol op.
 

8. Assen

Van kinderboerderijen tot zwemparadijzen: Assen heeft voor gezinnen veel te bieden. Behoefte aan rust? Kies een vakantiepark met veel activiteiten voor kinderen en je hebt geen eh, kind aan ze.
 

9. Bungalowpark in Limburg

Buitenhof de Leistert is een kindvriendelijk bungalowpark in Noord-Limburg waar je heerlijk een paar dagen kunt vertoeven. Er zijn kindvriendelijke varianten van alle type bungalows, die beschikken over ruim omheinde tuinen, een traphekje en een bolderkar. En natuurlijk ontbreekt een kinderbed, -box en stoel niet. Ook aan activiteiten hier geen gebrek: je kind kan zich uitleven in het buitengolfslagbad, de zwemvijver, de grote speeltuin, bowlen of een potje midgetgolf spelen. Of je gaat een dagje naar Venlo of Roermond, vlak in de buurt.

Het bungalowpark en de vakantiebungalows zijn zeer ruim opgezet, waardoor voldoende afstand houden heel eenvoudig is. Dit geldt ook op de camping. 

 

10. Friesland

Friesland met z’n mooie meren: een ideale bestemming voor een vakantie in eigen land. Ga lekker het water op met het hele gezin, verblijf in één van de vele bungalowparken en verken de leuke Friese steden. Niet voor niets was Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. 
 

11. Veluwe

Gek op de natuur? Dan boek je een paar nachten op de prachtige Veluwe. Ga lekker wandelen in de bossen, verken het Nationale Park op de fiets of bezoek één van de Hanzesteden die in de buurt liggen. Tip: het Nederlands Bakkerijmuseum en het Dolfinarium zijn leuke dagjes uit.
 

12. Hollandse kust

Als je dol op het strand bent, boek je een camping in Noordwijk of Katwijk. Naast zwemmen en zandkastelen bouwen, is er in zowel Noord- als Zuid-Holland genoeg leuks te doen. Denk bijvoorbeeld aan museum Corpus in Leiden en een dagje naar de hofstad, met bezoek aan het Binnenhof en Madurodam.

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >