In deze steden vier je Carnaval op z’n best

18.02.2019 15:28
carnaval vieren steden Beeld: Shutterstock

Alle reden tot een feestje, want Carnaval staat voor de deur. Wij zetten de leukste steden om Carnaval te vieren voor je op een rij.

Den Bosch

Met een grote optocht, kinderoptocht en tal van leuke activiteiten is het in Den Bosch alias Oeteldonk feest voor iedereen. Zorg er wel voor dat je een outfit uit de kast trekt in de kleuren van Oeteldonk: rood, wit en geel.
 

Maastricht

Ook in het diepere zuiden barst het feest minstens zo goed los tijdens de ‘Vasteloavend in Mestreech’. Niet uit te spreken? Geeft niks, ook zonder het zuidelijke accent ben je hier welkom. Vanaf 11 november leven ze in Maastricht al naar Carnaval toe en tijdens het feest zijn ze uitgedost in de mooiste, vaak zelfgemaakte creaties.
 

Lees ook:
10x carnavalskostuums waar je steil van achterover slaat >

 

Eindhoven

Traditiegetrouw vindt de start van Carnaval in Eindhoven plaats met de niet te missen Lampegatse optocht op ‘zotte zaterdag’. Daarna barst het feest los en wordt in veel bars en clubs een Carnavalsbal gehouden tot in de late uurtjes.
 

Breda

De optocht in het Kielegat – zoals Breda tijdens Carnaval heet – wordt door veel mensen gezien als één van de mooiste optochten van ons land. Hij vindt plaats op maandag en heeft ieder jaar een ander motto. De mooiste praalwagen wint een prijs. Een dag eerder trekken kinderen verkleed en uitgedost door de stad in de zogenaamde Brakkensliert. Eh… hoe? Simpel: ‘brakken’ betekent kinderen.
 

Tilburg

In Tilburg begint Carnaval op vrijdag met een kroegentocht, genaamd de kroegendwéeltocht. Ben je daar zondag eindelijk van bijgekomen, dan gaat het feest door met de grote optocht. Oh, en op maandag duik je gewoon weer de kroeg in. Want dan is het in de ‘Kruikenstad’ traditie om mee te blèren op de grootste Carnavalshits.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >