Deze Griekse eilanden zijn perfect voor gezinnen met kinderen

17.01.2019 08:22
Griekse eilanden met kinderen Beeld: Unsplash

Griekenland is een heerlijke bestemming voor gezinnen: je vindt er de mooiste natuur, eeuwenoude cultuur, lekker eten en prachtige stranden. Daarom hebben we bekende én onbekende parels voor je op een rij gezet – waar je óók nog eens met een gerust hart met je kinderen heen kunt gaan.

1. Kos

Het derde grootste eiland na Rhodos en Karpathos. Luie stranddagen zijn het beste langs de zuidwestkust: ga naar Kefalos voor de mooiste zandstranden om jullie handdoek neer te leggen en geniet van de fijne zee. De zeebodem loopt langzaam af, dus lekker kindvriendelijk.

2. Kreta

Kreta is véél meer dan alleen het schreeuwerige Chersonissos. Op dit grootste Griekse eiland vind je het legendarische paleis Knossos. Verder zijn er meer dan 150 stranden en baaitjes om lekker te zonnen en te snorkelen in het kraakheldere water. Op het hele eiland vind je traditionele tavernes in kleine dorpjes waar je heerlijk eet. Proef vooral slakken, een echte eiland delicatesse die je in allerlei varianten op het menu staan.

3. Alonissos

Op dit eiland zijn veel eco-resorts, wat betekent dat er ook veel kampeerplaatsen zijn voor een tent. Alonissos is één en al natuur en heeft een groot marine park, het grootste van Europa. Ga hier naartoe als je monniksrobben wilt zien of lekker wilt snorkelen: vinden kinderen altijd leuk.

Lees ook
Deze 8 zonbestemmingen zijn heerlijk met kinderen >

4. Skiathos

Klein maar fijn. Het kleinste en waarschijnlijk ook meest stijlvolle eiland van de Sporaden is Skiathos. Hier vind je smalle, geplaveide straten tjokvol door ambachtelijke winkels, cafés en restaurants. Naast shoppen, kun je hier uitstekend zonnebaden en zwemmen op één van de 60 stranden van het eiland.

 

5. Andros

Op slechts twee uur reistijd vanaf Rafina, een haven met directe verbindingen naar Athene airport, ligt het betaalbare Andros. Andros is een eiland dat steeds vaker wordt ontdekt door Europeanen die er een tweede huis kopen (gluur even naar de witte huisjes die te koop staan, dromen mag altijd), maar het is er niet supertoeristisch. Het korte stuk tussen de haven van Gávrio en kustplaats Batsí heeft vier wonderschone zandbaaien, waarvan Ághios Kyprianos klein, beschut en kindvriendelijk is.

6. Zakynthos (Zante)

Deze foto heb je waarschijnlijk al honderden keren gezien; Navagio beach op het eiland Zakynthos is een van de meest gefotografeerde van Griekenland. Andere perfecte stranden om te bezoeken zijn Gerakas, een broedplek voor karetschildpadden en Tsilivi: goed voor gezinnen met kinderen die ook van watersport houden.

 

7. Thassos

Dit juweeltje is nog steeds een grote onbekende bij velen: Thassos. Dit groene eiland in de Noord-Egeïsche Zee combineert fijne zandstranden, zoals Makríammos, met schaduwrijke dennenbossen en is een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen. De flora en fauna – en dan vooral de vogelpopulatie –  zijn ongekend mooi en gevarieerd. Het ligt op zo’n 8 kilometer vanaf het vasteland van Griekenland en je komt er per ferry vanuit de stad Kavala.

8. Kythira

Hoewel er dagelijkse vluchten vanuit Athene landen, is dit eiland op het puntje van het schiereiland Peloponnesos relatief ongerept gebleven. Dit is de ultieme familievakantiebestemming: je kunt er fantastisch wandelen, er zijn talloze goudkleurige zandstranden en er zijn sfeervolle Venetiaanse kastelen om te ontdekken. Of je nu in kustplaats Kapsáli verblijft of de voorkeur geeft aan het meer afgelegen Chalkós, je kunt lang met je vakantiebudget uit de voeten: voor minder dan € 15 per persoon kun je al verrukkelijk eten.

 

9. Samos

Samos is een opvallend groen eiland voor Griekse begrippen. Je vindt er heerlijke dorpjes waar het ultiem fijn slenteren is, zoals Kokkari. Hier tref je nog het echte Griekse leven: vissers die langs de waterkant hun net repareren, oudjes die backgammon spelen op de boulevard en met een beetje mazzel pik je een big fat Greek wedding mee op het dorpsplein. Ook perfect voor een vakantie met kinderen.

 

10. Corfu

Je vindt hier genoeg drama in de opzichtige bars en nachtclubs in Kavos, maar ga je naar Oud Perithia in het noordoosten dan zie je een heel andere kant van het eiland. Dit is Corfu’s oudste dorp, aan de voet van de berg Pantokrator, omgeven door vredige wijngaarden en mooie ruïnes in Venetiaanse stijl. Verder is dit Griekse eiland bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen, er zijn veel kindvriendelijke hotels en het eiland heeft geweldige stranden met veel ondiepe baaitjes.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je vakantie?

 

Bron en beeld: Skyscanner

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >