Deze campings in Nederland zijn ideaal met kinderen

04.07.2021 06:02
campings in Nederland met kinderen Beeld: Unsplash

Niets lekkerder dan je boeltje in de auto knallen, kinderen erbij en in minder dan twee uur op de vakantiebestemming aankomen. Daarom: de leukste en kindvriendelijkste campings in Nederland.

Scheelt je weer een hoop zoekwerk.
 

Duinrell – Wassenaar

Met maar liefst zestien waterglijbanen en heel veel attracties voor jong en oud beleven kinderen hier de tijd van hun leven. Hoe fijn: boek je een kampeerplaats of huur je een vakantiehuisje, dan heb je gratis toegang tot het attractiepark van Duinrell. Het vakantiepark ligt midden in de natuur en het mooie brede zandstrand van Wassenaar ligt op vier kilometer afstand. Vanaf 2017 is ook waterpark Playa open: leuk voor de allerkleinsten, want hier is het water nooit hoger dan 15 centimeter.
 

Kuierpad – Wezuperbrug

Van een klimpark, knutselbaan en skatepark tot zwembad: zoveel spannende kinderfaciliteiten onder één dak vind je niet snel. Ben je meer een strandmens? Ook dan kan je hier je lol op, want de camping beschikt over en aantal zandstrandjes.
 

De Lievelinge – Vuren

Een mooie natuur, grote kampeerplaatsen, klassieke caravans, een bos, zwemmeer en zelfs een kinderboerderij: camping De Lievelinge is een feest voor je kind. En voor jezelf, want de relaxte sfeer is heerlijk.
 

Dierenbos – Vinkel

Samen met je kinderen overnachten tussen alpaca’s? Klinkt ongetwijfeld als een droom. En het mooie: hier kan het. Ook zijn er maar liefst vijftien speeltuinen verdeeld over het park. Hoeft je kind zich geen seconde te vervelen.
 

Familiecamping De Belten – Rheeze

Hier zijn speeltoestellen (en eettentjes – niet onbelangrijk) in overvloed. Wil je even van de camping af? Attractiepark Slagharen en dierenpark Emmen liggen in de buurt.
 

De Paal – Bergeijk

Op deze Brabantse camping vind je een fijn zwembad en een enorme speeltuin, minispeeltuinen én waterspeeltuin. Als je het terrein af wilt kun je een fiets huren en is het mogelijk om fietsen te huren.
 

Lees ook
Deze vakantiebestemmingen in Nederland zijn ideaal met kinderen >

 

Camping ’t Strandheem – Opende

Deze camping is leuk voor kleine, maar ook voor oudere kinderen. Tieners hebben namelijk een eigen jeugdhonk en disco. Ook is er een overdekt zwembad, een strandbad en voor kleine kinderen een overdekte speeltuin.
 

De Vossenburcht – IJhorst

Hier wordt in het hoogseizoen elke ochtend geknutseld. In de middag worden er spelletjes georganiseerd en ’s avonds is er een theater. Kortom: altijd wat te doen.
 

De Twee Bruggen – Winterswijk

Soms zijn er van die campings die je niet snel vergeet. Dit is er zo een, want de faciliteiten zijn eindeloos. Een kleine greep: een recreatieruimte, zwembad, kinderbad, sauna, poolbar, animatie in overvloed en de mogelijkheid voor kinderen om mee te doen aan een musical.
 

Sprookjescamping – Rheeze

Ofwel de grootste kindercamping van Nederland. Hier wonen tien sprookjesfiguren die de kinderen zowel in het hoog- als laagseizoen de hele dag door vermaken.
 

Ginkelduin – Leersum

Deze camping ligt in een natuurgebied op de Utrechtse Heuvelrug. Ook buiten de camping is het goed toeven, dus. Binnen zijn er safaritenten, mooie vakantiehuisjes, een kinderzwembad en speeltoestellen.
 

Beij Ons – Groesbeek

Alleen al de bijzondere accomodaties gaan jouw kids ge-wel-dig vinden. Jullie kunnen tussen de glooiende, Groesbeekse heuvels overnachten in een tipi, Pipo-wagen, jachthut, bootje of in een daktent bovenop een Mini Cooper. Verder is er een speeltuin, een beek waarin visjes gevangen kunnen worden en een kampvuurplek om fikkie te stoken. O, those summer nights!
 

De kleine wolf – Ommen

Er is een onvermoeibaar (dat zullen we nog weleens zien) animatieteam, een overdekt zwembad plus buitenbad met een speciaal speelgedeelte voor peuters en kleuters en een enorme indoor speelhal – voor als het weer even tegenzit. ’s Avonds zijn er in het Wolventheater leuke voorstellingen voor het grut.
 

Helikopterdromen – Vollenhove

Op Vakantiepark ’t Akkertien in Overijssel kun je wel heel bijzonder overnachten. Midden in een vijver staat een echte helikopter waar je in mag blijven slapen. Heel speciaal. Het park heeft daarnaast moderne vissershuisjes, fijne kampeerplekken en een binnen- en buitenzwembad in één.
 

Artistiek tintje – Emst

Ook op vijfsterren Camping de Wildhoeve droom je weg in een unieke accommodatie. De Artcamp is een kunstig bouwwerk waarbij je slaapt in twee tenten die boven de grond zweven. Dat is weer eens iets anders. Op het terrein is genoeg te doen voor kinderen: een zwembad, waterspeeltuin, fietscrossbaan en meer.
 

Nachtje boomhut – Dwingeloo

Voor een vakantie midden in de natuur is Camping Torentjeshoek in Drenthe dé plek. De camping ligt bij Nationaal Park Dwingelerveld, dus genoeg groen. Na een dag in de buitenlucht kruip je onder de wol in eigen tent, in een omgebouwde legertruck of een luxe boomhut. Heel origineel.
 

Hobbit huisje – Castricum

Lekker uitwaaien in de Noord-Hollandse duinen en daarna neerploffen in je eigen tent, een boomhut, strandhuis of hobbithuisje op Camping Geversduin. En dat hobbithuisje is wel heel uniek, want het zit verstopt onder een heuvel en heeft een grappige ronde deur. Alsof het zo uit een sprookje komt.

 

Meer campings in Nederland die ideaal zijn met kinderen? Bekijk ze hier of op Kidsproofvakantie.nl

 

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >