Deze 8 zonbestemmingen zijn heerlijk met kinderen

03.04.2017 13:28
zonbestemmingen-met-kinderen

Kun je niet wachten om je strandlaken uit te kloppen en met je kinderen richting de zon te vliegen? Groot gelijk. Daarom zetten wij de fijnste zonbestemmingen voor je op een rij.

1. Benidorm


Met gemiddeld 20 °C en negen uur per dag zon, ben je in Benidorm verzekerd van een lekkere temperatuur. De stad heeft een handvol prachtige stranden, waarvan Levante de populairste is. Vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam vlieg je in zo’n 2,5 uur rechtstreeks naar Alicante. Vervolgens ben je in slechts 40 minuten rijden in Benidorm. Geen uren zeulen met pakken luiers, huilende kinderen en buggy’s, dus.

2. Indonesië


Het is even vliegen, maar zeker de moeite waard. Ja, ook met kinderen. De vliegtuigen naar Indonesië zijn van alle gemakken voorzien, dus na een paar maaltijden, kinderfilms en spelletjes heb je echt niet meer door dat je al uren onderweg bent. De natuur en het tropisch klimaat zorgen ervoor dat er enorm veel te doen is: bezoek voor een strandvakantie het prachtige Bali, bekijk in Sumatra wilde Oerang-oetans en bezoek in Sulawesi de meest prachtige nationale parken.

3. Thailand


Thailand is het ideale land voor een avontuurlijke rondreis met kinderen in alle leeftijden. Het is afwisselend, betaalbaar en bijna altijd heerlijk weer. Bezoek tempels, olifanten en maak ritjes in de tuktuk. Of ga naar de bountystranden: misschien zie je een nieuwsgierig aapje tussen de palmbomen.

Lees ook
Deze vakantiebestemmingen in Nederland zijn ideaal met kinderen

4. Ibiza


Je zou denken dat Ibiza een partyeiland bij uitstek is. Niet helemaal waar: met name in het zuiden is het één groot feest, maar op andere plekken kunnen jij en je gezin lekker tot rust komen op de prachtigste stranden. Vanaf Amsterdam en Eindhoven vlieg je in 2,5 uur rechtstreeks naar het Spaanse eiland.

5. Mallorca


Mallorca is met haar prachtige stranden, gezellige badplaatsen en superkindvriendelijke accommodaties een echte aanrader. Hoewel het eiland niet eens zo heel groot is, is de natuur en cultuur toch heel divers. Wil je het echte massatoerisme een beetje ontwijken, dan zit je goed aan de oostkust.

6. Kreta


Op Kreta vind je een van de mooiste kuststreken van Griekenland, de oudste ruïnes en de meest fotogenieke steegjes ter wereld. Er zitten vier enorme waterparken waar je kinderen ongetwijfeld lang zoet mee zijn. Ook kajakken, kanoën en de grottentochten zijn echte aanraders.

7. Lissabon


Bewonder de stad vanaf de verschillende miradouro’s, geniet van het lekkere en goedkope Portugese eten en luister naar fado in de wijk Alfama. In het oceanarium van Lissabon (het grootste binnenaquarium van Europa) of op de kabelbaan boven het Parque das Nações kijken kinderen hun ogen uit.

8. Barcelona


Het dynamische Barcelona ademt kunst, cultuur en levendigheid en er valt altijd weer iets nieuws te ontdekken. Of je nu houdt van flaneren over de Ramblas, delicatessen wilt proeven bij Mercat de la Boqueria, gaat luieren op Playa de Barceloneta of wijken als El Born induikt: Barcelona verveelt nooit.

 

Bron en beeld: Skyscanner