Deze 14 vakantiebestemmingen in Europa zijn geweldig met kinderen

04.09.2022 10:44
leukste-vakantieboeken-voor-kinderen

Een lekkere temperatuur, niet al te lange vlucht en graag ook een heerlijk strand: een geschikte vakantiebestemming met kinderen in Europa vinden, doe je niet 1, 2, 3. Daarom hebben wij een paar fijne bestemmingen voor je op een rij gezet.

1. Fraai Slovenië

De hoofdstad Ljubljana, het meer van Bled, de grotten van Postojna en Nationaal Park Triglav: in Slovenië is met kinderen meer dan genoeg te beleven. Het land heeft een schitterende natuur en is niet groot, dus in twee weken tijd kun je prima meerdere plekken bekijken. Omdat het zo centraal ligt, kun je ook heel gemakkelijk een dagje de grens over naar Venetië of Oostenrijk.

2. Het mooie Portugal

Ben je op zoek naar de mooiste stranden van Europa, dan moet je naar Portugal. Aan de Algarve is het met kinderen heerlijk toeven op de goudgele stranden en je vergaapt je werkelijk aan de prachtige rotsen, die je in geen enkel ander Europees land tegenkomt. Tip: combineer een trip naar de zuidkust met andere regio’s, want Portugal heeft nog veel meer te bieden voor kinderen. Denk maar aan de hoofdstad Lissabon en het prachtige noorden, met de Douro-vallei en het sfeervolle Porto.

3. De ongerepte natuur van Zweden

Zijn jij en je kinderen gek op de natuur? Dan is Zweden the place to be. Het land heeft parels van watervallen, groene bossen en wijdse landschappen waar je stil van wordt. Door het grote aanbod kindvriendelijke campings heb jij af en toe een momentje voor jezelf. En ook mooi meegenomen: ’s zomers is het er niet bloedjeheet. Zo’n 21 graden gemiddeld.

Lees ook: Kun je uitrusten tijdens een vakantie met kinderen? Dít vinden jullie

4. Waterpret in Cyprus

Coral Bay is voor gezinnen met (jonge) kinderen het meest geschikt, want er is een rustige zee. Ook niet overslaan: Aphrodite Waterpark: een groot waterpark ten oosten van Paphos centrum. En natuurlijk het dierenpark Paphos Zoo, waar je zoogdieren, reptielen en vogels kunt bekijken. Nog niet genoeg op je lijst staan? Dan kun je altijd nog naar de kinderboerderij of het museum. Bron: vakantie-met-kinderen.com

5. Het mooie Kroatië

Kroatië is een ideale vakantiebestemming voor jezelf, maar ook voor kinderen. Je zit slechts twee uur in het vliegtuig én je weet zeker dat de zon schijnt. Ook word je zowat doodgegooid met water- en attractieparken. Maar wil je liever rust, stilte en ontspanning, dan heeft het land de mooiste stranden met kraakhelder water. Tip: neem wel waterschoentjes mee (en niet alleen voor je kinderen), want de Kroatische kust kent vooral kiezelstranden.

Lees ook: ‘Ik weiger mijn kinderen te entertainen in de zomervakantie’

6. De prachtstranden van Sardinië

Wist je dat dit Italiaanse eiland de mooiste stranden van Europa heeft? Je hoeft maar met je ogen te knipperen en je waant je al in een soort Caribisch gebied. In de zomer kan het wel snikheet zijn, dus smeer je goed in en ga lekker snorkelen in de azuurblauwe zee. Vinden de kinderen vast ook leuk.

7. Naast de deur: België

België lijkt misschien geen geschikte bestemming in de zomer, maar niets is minder waar: onze zuiderburen hebben vooral voor kinderen veel te bieden. Geniet van de leuke lust, doe actief in de Ardennen, neem een kijkje in de prachtige steden en breng een bezoek aan een pretpark. En áls het dan een keer regent, organiseer je gewoon een spelletjesmiddag.

8. Denemarken: walhalla voor kinderen

Denemarken? Ja. Denemarken. Denen zijn volledig ingesteld op kinderen, waardoor er overal (van musea tot winkelcentra) kindvriendelijke faciliteiten te vinden zijn. Ook heb je er een prachtige natuur en fijne stranden. Oh en vergeet Legoland niet: een walhalla voor je kind. Dit is dus een perfecte locatie voor een vakantie met kinderen.

Lees ook: Ellen zoekt gouden tip: ‘Wat is een leuke vakantie met twee grotere jongens en een baby?’

9. Lekker praktisch: Frankrijk

De kampeerders met kinderen trekken massaal naar Frankrijk. Niet gek dat dit een van de populairste vakantiebestemmingen met kinderen is, want het land staat vol met leuke campings en als je naar Zuid-Frankrijk gaat heb je zelfs zongarantie. Frans wijntje en stokbrood erbij, en klaar ben je.

10. Het zonnige Turkije

Wil je voor een prikkie optimaal ontspannen in de zon? Dan is Turkije perfect. Boek een all inclusive resort met flink zwembad en lollig animatieteam en je kinderen zijn verzekerd van een topvakantie. En jij kan misschien éindelijk aan dat boek beginnen.

11. Altijd goed: Spanje

Ja hoor, Spanje is altijd goed. Er is zon, prachtige stranden, lekker eten, kindvriendelijke vakantieparken en je bent er zo. Wij zeggen: gaan.

Lees ook: Voor deze vakantiebestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in de auto

12. Ruwe diamant Macedonië

Ongerept, bloedmooi en spotgoedkoop: het is niet gek dat Macedonië een steeds populairdere bestemming voor gezinsvakanties aan het worden is. Naast de prachtige natuur, een overdosis cultuur en eeuwenoude steden heeft dit onontdekte pareltje ook genoeg leuks te bieden voor kinderen. Het water in het meer van Ohrid is kraakhelder (leuk om visjes te vangen), steeds meer hotels hebben er animatieteams en in het National Park Pelister kunnen jullie mountainbiken of een wandelroute speciaal voor kinderen lopen.

13. Verrassend Cornwall

Deze streek wordt niet voor niets de Engelse rivièra genoemd: het klimaat is er mild, de zee azuurblauw en er groeien zelfs palmen. Huur een cottage of strijk neer op een van de familiecampings die je langs de gehele kust vindt. Is het slecht weer? Dan gaan jullie een mooi kasteel bezoeken of ergens scones eten en thee drinken.

14. Het schitterende Griekenland

Met duizenden eilanden – waarvan er een stuk of tweehonderd bewoond zijn – is er op Griekenland altijd wel een fijne plek te vinden waar je vakantie kunt vieren. Pak het vliegtuig naar Athene en vervolgens de ferry naar bijvoorbeeld Lesbos, Kreta of Kefalonia. Geniet van de mooie stranden en karakteristieke Griekse dorpjes. Of strijk neer op het prachtige Zakynthos, waar je met je kind schildpadden kunt spotten en vlindervalleien kunt bezoeken.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je vakantie?

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.