Denemarken met kinderen: dit moet je allemaal zien

07.04.2019 13:08

Je bent er met één dag rijden en er is genoeg leuks te doen voor kinderen: Denemarken is een heerlijk land voor een vakantie met je gezin. Wij zetten de must-sees graag voor je op een rij.

1. Kopenhagen

Kopenhagen is perfect voor een leuke stedentrip met je kind, maar je mag de stad ook niet overslaan als je Denemarken voor langere tijd bezoekt – alleen al vanwege het wereldberoemde attractiepark Tivoli natuurlijk. Maar Kopenhagen heeft meer: wat dacht je van het Experimentarium, een soort NEMO-museum voor kinderen en de sfeervolle haven, op z’n Deens Nyhavn, met z’n leuke gekleurde huizen. Oh, en vergeet je kind niet op de foto te zetten bij dé bezienswaardigheid van de stad: de beroemde zeemeermin.
 

2. Møn

Dit Deense eiland in het oosten van Denemarken staat bekend vanwege haar schitterende krijtrotsen die wel 128 meter hoog zijn. Maak een mooie boottocht langs de rotsen of ga snorkelen op één van de mooie zandstranden. Ook leuk: fossielen zoeken tussen de krijtrotsen. Dit kun je doen bij het Geo Center dat verschillende excursies organiseert.

 

Lees ook:
Waarom Valencia een feest is voor kinderen >

 

3. LEGOLAND

Is je kind gek op Lego, dan moet je hier natuurlijk naar toe. In de plaats Billund waan je je in een wereld van Lego die is opgedeeld in verschillende thema’s, zoals Pirate Land en NINJAGO World. Elk thema heeft tientallen attracties zoals achtbanen, treinen, waterspellen en nog veel meer leuks. Ook aan de allerkleinsten is gedacht: in DUPLO Land kunnen zij spelen in grote attracties die er net zo uit zien als hun speelgoed.

En het mooie, Kek Mama heeft nu in samenwerking met TUI een exclusief arrangement in de aanbieding: vier dagen LEGOLAND met in verblijf in LEGOLAND Village, inclusief een resortpas en Lykke boek vanaf € 308 per appartement/bungalow. Boeken? Hier vind je alle informatie.
 

4. Noord-Jutland

Deze kindvriendelijke regio vind je in het noorden van Denemarken. Wat je er kunt doen? Nou, van alles: ga lekker zwemmen op een van de mooie stranden, wandel door de zandduinen, pak de fiets om de natuur te ontdekken of ga een dagje naar dierentuin Aalborg. Wij snappen wel waarom Denemarken een kindvriendelijke vakantiebestemming genoemd wordt.
 

5. Funen

Op dit eiland vind je prachtige kastelen, vissersdorpjes en een geweldige natuur. Niet voor niets wordt Funen ook wel het tuineiland van Denemarken genoemd. Bezoek de avonturenstad Odense of neem een kijkje bij kasteel Egeskov. Daarna kunnen kinderen zich uitleven in de grote speeltuin of bij het slingerpad dat tussen de bomen is gespannen: wie durft?

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >