De beste tips en uitjes in Amsterdam (en ze zijn nog gratis ook)

22.02.2018 08:32
gratis-tips-uitjes-Amsterdam

Voor een fijne dag weg (met het gezin) hoef je echt geen godsvermogen kwijt te zijn. Kijk maar: de beste gratis tips en uitjes voor een dagje Amsterdam.

Met dank aan reiszoekmachine skyscanner.nl.

 

Gratis parkeren

Oké, op trein- of benzinekosten kun je moeilijk bezuinigen, maar het is wel fijn om je auto ergens gratis kwijt te kunnen. Lijkt lastig in Amsterdam, valt best mee. Binnen de Ring kun je gratis parkeren in Amsterdam-Oost, op het noordelijke deel van de Fizeaustraat en het Driebrugpad, bij sportpark Middenmeer. Je mag hier maximaal vier uur parkeren. Vanaf hier neem je tram 9 en sta je binnen een half uur op de Dam.

Ook in stadsdeel Nieuw-West en Zuid-Oost kun je op verschillende plaatsen vrij parkeren. De afstand naar het centrum is wel wat groter, maar een rit met het openbaar vervoer is altijd leuk met je kind. In Amsterdam-Noord kun je ook gratis parkeren, maar alleen met blauwe parkeerschrijven. Op zondag kun je sowieso gratis parkeren in Amsterdam, behalve in het centrum (grachtengordel), de Jordaan, nabij Artis, op de NDSM-werf in Noord en in Zuid-Oost.

 

Lees ook
Waarom een stedentrip naar Barcelona geweldig is met kinderen >

 

Musea

En wat te doen als je auto eenmaal staat? Je hebt -tig verschillende mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling: download een stadsgids als app op je telefoon om daarmee door de stad te navigeren. Zowel de VVV als Lonely Planet bieden gratis stadsgidsen van Amsterdam en ’t is superleuk om met je kind een route uit te vogelen. Toch liever met een gids wandelen? Kijk dan op Free Tour Amsterdam en wandel met een local. Of neem een kijkje in gratis musea als het Stadsarchief, de Schuttersgalerij of EYE In The Basement. Oh, in Amsterdam bezoek je trouwens ook veel kerken voor nop. Aanraders: de Oude Kerk, Westerkerk, Noorderkerk sen Onze Lieve Vrouwekerk.

 

Het Amsterdamse Bos

Maar je hebt meer leuks zonder dat je een cent hoeft uit te geven. Kijk mee over de schouders van de diamantslijpers van Gassan Diamonds of wandel over de beroemde Albert Cuyp, de Noordermarkt, de Dappermarkt of de Ten Katemarkt. Ook ideaal: de grootste en groenste speelplaats van Amsterdam, het Amsterdamse Bos. Wandel met je kind langs zoetwatermeertjes, bezoek de boerderij en geniet van de natuur. Toch liever in de stad blijven? Maak dan een wandeling door het Vondelpark, Oosterpark, Westerpark of Rembrandtpark.

Bron: Skyscanner

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >