Bel de oppas maar: 12x romantische steden voor jou en je partner

15.11.2018 13:59

Er even lekker tussenuit met z’n tweeën? Laat die luiers en slapeloze nachten even voor wat ze zijn en boek een fijne stedentrip. Wij zetten de meest romantische steden voor je op een rij. 

1. Brugge


Brugge wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. De Brugse reien en schilderachtige bruggetjes maken dit de perfecte plaats om met je partner te verdwalen. Oh, en neem ook gelijk een kijkje in het middeleeuwse stadscentrum.
 

2. Dubrovnik


Wat ons betreft één van de leukste steden voor een paar dagen weg. Met fenomenale promenades, een azuurblauwe zee, bijzondere architectuur en redelijke prijzen – ook niet onbelangrijk – is Dubrovnik een ideale stad voor een romantisch weekendje weg. Maak in elk geval een ritje met de kabelbaan voor een schitterend uitzicht over de stad. Extra fijn: tegenwoordig vlieg je er vanaf Schiphol rechtstreeks naar toe.
 

3. Bath


Werkelijk de meest romantische stad van het Verenigd Koninkrijk. De architectuur is prachtig, maar helemaal fijn zijn de luxe hotels (met hemelbedden) en eerste klas wellness resorts: boeken maar.
 

Lees ook
Deze vakantiebestemmingen in Nederland zijn ideaal met kinderen >

 

4. Parijs


Cliché, maar zo romantisch. Parijs heeft een prachtige architectuur, fijne tentjes om (met kaarslicht) te dineren en op de Franse taal word je in één klap verliefd. Het is dus niet alleen een fijne stad voor met je kinderen, maar ook zeker met je partner. Ga op een bankje langs de Seine zitten, plop een fles wijn open en klaar ben je.

 

5. Florence


Ja, wat kunnen we over deze stad zeggen? Alleen al als je er doorheen loopt krijg je zin om spontaan in het huwelijksbootje te stappen. Er zijn bezienswaardigheden in overvloed en de Italiaanse keuken is altijd goed.
 

6. Kyoto


Wil je écht flink uitpakken, dan vlieg je gewoon lekker naar Japan. De natuur in Kyoto is om stil van te worden en de tempels zijn echt Instagram-materiaal. Jezelf verstaanbaar maken gaat wat lastig, maar ach: heeft ook wel wat.
 

7. Boedapest


Deze stad is zo betoverend als wat. Tik ‘Boedapest’ in bij Google Image Search en je ziet meteen wat we bedoelen. Geniet onder andere van de heerlijke spa’s die deze stad te bieden heeft. Het is er trouwens ook lekker betaalbaar en de inwoners zijn enorm gastvrij. 
 

8. Marrakech


Wie dol is op oosterse sferen, moet beslist naar Marrakech. Ronddwalen door de marktjes met ontelbaarveel kruiden is al een excursie an sich en je kunt er enorm lekker eten. De mooiste plekken in de stad vind je verborgen in steegjes die in eerste instantie weinig bijzonders lijken te verhullen, dus ga samen lekker aan de wandel.
 

9. New York


The Big Apple is ideaal voor stellen die van shoppen houden. Maar ook het Vrijheidsbeeld, Central Park en The Empire State Building zijn een bezoekje waard. Ga in de avond onder de billboards en neon-verlichting op Times Square staan en misschien gaat jouw wederhelft wel op z’n knieën. Zo niet: ook goed.

 

10. Rome

Niet alleen Parijs is de city of love, Rome kan er ook wat van. Struin hand in hand langs het Forum Romanum en huur een Vespa om achterop bij je partner de stad te verkennen. De dag sluit je natuurlijk af met een heerlijke Italiaanse vino.

 

11. Barcelona

Barcelona is een geweldige stad voor kinderen, maar ook romantisch genoeg voor met z’n tweeën. Het ligt aan de Middellandse Zee, dus ideaal voor een romantische strandwandeling. Geniet van de prachtige architectuur van Gaudí en de vele mooie uitzichten op de stad, want Barcelona is gebouwd op heuvels en dat zorgt voor prachtige plaatjes.

 

12. Rovaniemi

Misschien denk je niet zo snel aan deze stad die vlakbij de Poolcirkel ligt, maar romantisch is het er in de winter zeker. Maak een mooie huskytocht met z’n tweetjes, bezoek het Santa Claus Village en ga ijsvissen op een bevroren meer. Oké, met temperaturen onder het vriespunt is het even bikkelen, maar ’s avonds kruip je dicht tegen elkaar aan op een rendiervel voor de open haard. Nee, je speelt niet in een film, in Lapland kan het echt. En met een beetje geluk spot je ook nog het Noorderlicht. Need we say more?

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >