Amersfoort met kinderen: dit zijn de leukste uitjes

18.12.2018 14:27
uitjes Amersfoort met kinderen Beeld: Shutterstock

Zin om er een dagje op uit te gaan met je gezin? Breng eens een bezoek aan Amersfoort: een stad waar genoeg leuks te zien en te doen is.

Mondriaan

In Amersfoort vind je het Mondriaanhuis. Hier stap je in de schoenen van Piet Mondriaan en leer je alles over zijn beroemde rode, gele en blauwe vlakken. Het is een leuk kindvriendelijk museum, want in het doe-het-zelf-atelier kun je zelf aan de slag om een kunstwerk te maken. Ook kun je een spannende speurtocht door het huis maken en op zoek gaan naar puzzelstukken van Mondriaan.
 

Speelhal

Komt het met bakken uit de lucht? Geen nood: bij recreatiehal Superfun kan je kind zich de hele dag vermaken. Je kunt er bowlen, lasergamen, beachgolfen, rescue challenge spelen en superjumpen. En als dat nog niet genoeg is, is er ook nog een speelparadijs.
 

Verkeerstuin

In en rondom een oude loods is De Verkeerstuin aangelegd: een tijdelijk parcours dat je kind kan afleggen met een skelter. Niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Je kind leert er namelijk de verkeersregels en rekening te houden met andere weggebruikers. De Verkeerstuin is toegankelijk voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar – voor iedereen is een passende skelter beschikbaar.
 

Lees ook:
Dagje Amsterdam met je kind? Zo bereid je je voor >

 

Boulderen

Op zoek naar een sportief uitje in Amersfoort? Je vindt er één van de leukste klimhallen van ons land: Kei Boulderhal. Boulderen is een discipline van het sportklimmen waarbij korte routes worden geklommen van vier meter hoog. Iedereen vanaf 9 jaar kan het doen en je traint er je hele lichaam mee. Leuk én gezond dus. Ook handig: je vindt de Kei Boulderhal op loopafstand van station Amersfoort.
 

Dierentuin

Amersfoort staat natuurlijk bekend om één van de leukste dierentuinen van ons land: DierenPark Amersfoort. Vanaf 27 t/m 30 december is het park extra lang open tijdens de Warme Winteravonden. Terwijl je de apen, neushoorns, giraffen of stokstaartjes bekijkt, loop je langs duizenden lichtjes en daarna is het heerlijk chocomel drinken bij een knapperend haardvuur.

Ook leuk: een bezoek aan stadsboerderij De Vosheuvel. Kinderen kunnen er spelen op een oude tractor en zich uitleven in de speeltuin. Bij mooi weer rijdt er op woensdag en zondag een ponykar door de boerderij.
 

Openluchttheater

Wie in het voorjaar of de zomer naar Amersfoort gaat, kan het Openluchttheater033 bezoeken. Hier worden leuke voorstellingen gehouden voor kinderen vanaf twee jaar en vanaf zes jaar. Check de UITagenda voor data en voorstellingen. Tickets geven ook meteen toegang tot een duik in het Bosbad.
 

Treintje

Als je geen zin hebt om Amersfoort met je kinderen te voet te verkennen, dan biedt De Keijlijn uitkomst. Dit toeristentreintje rijdt van april tot en met oktober door de stad. Een dagkaart kost slechts vijf euro en kinderen tot vier jaar mogen gratis mee. De route loopt onder meer via de Westsingel, Grote Sint Jansstraat en het Eemplein.

Ook leuk: Amersfoort vanaf het water. Met een rondvaartboot kom je langs de leukste plekjes van de stad, zoals de beroemde Koppelpoort.
 

Escape Room voor kinderen

Dol op Harry Potter en Merlijn? Bij Escapetown Amersfoort kun je zelf magiër worden in The Wizard School, een escaperoom speciaal voor kinderen. Daarvoor moet je in een kamer op Hogwarts op zoek gaan naar foto’s. En dan maar hopen dat je op tijd kunt ontsnappen.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >