carnavalsoptochten-2018-voor-kinderen

De pruiken, schminkspullen en opzetneuzen kunnen weer onder het stof vandaan gehaald worden, want het hele weekend is volgepropt met de vrolijkste carnavalsoptochten. Wij zetten leuke parades voor kinderen op een rij.

1. Verlichte optocht van Tubbergen - vrijdag 9 februari

Woon je in de buurt van Twente, dan is deze optocht er zeker een om te onthouden. Het feest begint om 19.00 uur en de hele boel is verlicht. Om het nog mooier te maken, worden de lantaarnpalen langs de route speciaal voor de optocht uitgezet. 
 

2. Kabaaloptocht in Overijssel - vrijdag 9 februari

Kabaal... Voor ouders misschien iets minder fijn, voor je kind des te leuker. Tijdens deze optocht in Olst moeten kinderen zoveel mogelijk lawaai maken, dus neem je toeter, fluit, trommel of ratel mee (o, en oordoppen) en zet de boel op stelten.
 

3. Grootste verlichte parade van 't noorden - vrijdag 9 februari

Met twee muziekkorpsen, -tig praalwagens en loopgroepen wordt deze optocht van Emmer-Compascuum de grootste parade van het noorden genoemd. Vorig jaar waren er dik vijftienduizend bezoekers, dus dit jaar wordt het ongetwijfeld weer gezellig.
 

Lees ook
Single moeder gaat undercover verkleed als vader naar school >

 

4. De Lampegatse optocht - zaterdag 10 februari

Traditiegetrouw hét startsein voor de vier dolle carnavalsdagen in het Lampegat (Eindhoven). Om 12.41 uur starten de kinderloopgroepen vanaf de Effenaar (voor kleine kinderen die niet de hele route kunnen meelopen) en komen de meest imposante praalwagens je tegemoet.
 

6. Optocht van Delft - zaterdag 10 februari

Hier weten ze wel hoe je moet feesten. Jaarlijks worden de prachtigste outfits en praalwagens uit de kast getrokken om de gemeente Zuid-Holland te laten zien dat carnaval écht niets alleen voor mensen met de 'zachte g' is. Kinderen mogen vooraan lopen, wel zo leuk.
 

7. Hossen in Hulst - zondag 11 februari

Ook in Zeeland pakken ze flink uit, en wel met de 'Schôônsten stoet van Zeefs-Vlaonderen'. Ook wordt er een heus kindercarnaval georganiseerd. Op zondag is de grote optocht, op maandag een kinderoptocht en op dinsdag een ballonnenwedstrijd én lampionnenoptocht.

 

5. De Tempeleers - zondag 11 februari

Op zaterdagmiddag begint het carnaval in Maastricht om 13.11 uur met het onthalen van Prins Carnaval op het station. Daarna vertrekt hij in een feestelijke optocht door de stad naar het stadhuis.

 

8. Jeugdoptocht Venlo - zondag 11 februari

Hier kunnen kinderen samen met opa, oma, broer, zus of ouders door het centrum van Venlo lopen. De hele route worden de vrolijkste carnavalsknallers gespeeld.
 

9. Lampionnenoptocht van Prinsenbeek - dinsdag 13 februari

Hebben jullie het weekend nog niet genoeg gefeest? Dan is er maandag en dinsdag ook nog van alles te bekijken. Zoals de lampionnenoptocht in Prinsenbeek: een parade met lampionnen in overvloed. Knutsel met je kind een mooi exemplaar in elkaar en maak een onuitwisbare indruk.
 

Uiteraard hebben wij niet alle parades genoemd, want dat zijn er nogal wat. Een overzicht van alle optochten voor kinderen vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

lekkerste-saunas-om-te-chillen

Of het nu buiten vriest of hartje zomer is, een bezoek aan de sauna kan altijd. Maar welk resort wordt het best gewaardeerd? En waar vind je het vriendelijkste personeel en de beste voorzieningen? Zoover maakte een selectie.

Thermen Bussloo - Voorst

Staat al jaren hoog op lijstjes van 'beste sauna's'. Je hebt er veel voorzieningen (verschillende sauna's, hammam, zwembad en bubbelbaden) maar ook de keuze aan beauty- en massagebehandelingen is enorm. Met warm weer kun je in de tuin goed toeven op de ligweide en als je trek hebt, kun je bij een van de drie restaurants terecht.

 

SpaPuur - Tilburg

Of je nu een rozen- kelo- of kruidensauna wilt: hier heb je het. De dompelbaden en het Turks stoombad zijn een aanrader, maar vooral het verlichte zwembad met een temperatuur van 30 graden moet je niet overslaan. 

 

Sauna Drôme - Putten

Als je op zoek bent naar een gemoedelijk adres, dan is deze sauna ideaal. Ook hier heb je verschillende (kruiden)baden en in de tuin vind je een Finse bloksauna en houtgestookte rooksauna. Verder uniek: de saunaboot en de grotsauna, die alleen is verlicht door haardvuur. Deze sauna heeft (in tegenstelling tot de rest van het lijstje) geen badkledingdagen.

 

Lees ook
9 manieren om te relaxen als de kinderen thuis zijn >

 

Sauna & Beauty de Veluwe - Lunteren

Ook kleinschalig en gemoedelijk, maar toch met fijne voorzieningen: je hebt er binnen- en buitensauna's, stoomcabines, dompelbaden en een whirlpool. In de zomer kun je terecht op twee terrassen met lichtbedden.

 

Wellness Veluwse Bron - Veluwe

Ga je voor groter, dan moet je (met maar liefst 9.000 m²) bij de Veluwse Bron zijn. Je vindt er twintig sauna's, verschillende baden en reinigingsrituelen. Bijzonder is ook de Kneipp-kuurtuin en het buitenbad, met een watertemperatuur van 32 graden.

 

Thermae 2000 - Valkenburg

Dit is één van de weinige wellness centra in Nederland met een eigen bron. Het water is afkomstig uit de eigen bron, onder het complex en is goed voor je spieren en gewrichten. Ontspannen kan in de twee grote zwembaden, bubbelbaden en het saunagedeelte.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

bestemmingen-bezienswaarsigheden-tegenvallen

Terwijl reisgidsen roepen dat je deze wereldberoemde plekken gezien móet hebben, vallen ze in het echt toch een beetje tegen. Bijvoorbeeld omdat het er wemelt van de toeristen. Of omdat ze gewoon een stuk minder indrukwekkend zijn dan op de foto's.

Reiszoekmachine Skyscanner maakte een lijstje met plekken die nog wel eens zouden kunnen tegenvallen.

 

Tempels van Tulum - Mexico

Bovenstaande foto werd gemaakt op een van de mooiste plekken in Mexico, maar in werkelijkheid krioelt het er van de mensen: je staat er niet alleen in de rij voor de ticketbalie, maar ook voor de mooiste fotoplekken. Wil je het tempelcomplex voor jezelf? De poorten gaan om acht uur ’s morgens open en dan heb je ongeveer een uur de tijd voordat de eerste touringcars met toeristen aankomen.

 

Venetië - Italië

Of je nou in de zomer of winter een stedentrip maakt, rustig zal het er hier nooit zijn. Een tochtje in een gondel is daarmee een stuk minder idyllisch dan je je had voorgesteld. Je staat namelijk regelmatig met je gondel in de file.

 

Niagara Falls - Canada

Gokhallen, theaters, reuzenrad: wat de meeste foto’s niet laten zien is dat de Canadese kant van de Niagara Falls is getransformeerd in een ordinaire kermisattractie. Gelukkig kun je heel eenvoudig overlopen naar de Amerikaanse kant van de watervallen, waar je nog wel in alle rust van de natuur kan genieten - vergeet dan niet om je paspoort in te pakken en van te voren een ESTA aan te vragen.

 

Lees ook
Dit zijn de mooiste landen voor een rondreis met je kind >

 

Navagio Beach op Zakynthos - Griekenland

Een van de meest iconische plekken in Griekenland is het uitzicht over Navagio Beach op Zakynthos. Je kunt er alleen komen met de boot, maar de meeste toeristen bekijken het strand van bovenaf. Stel je daar niet te veel bij voor, want je staat hier gewoon in de rij om een foto te maken. Ga je wel met de boot naar het strand, houd er dan rekening mee dat je hier moet vechten om een plek.

 

De Kleine Zeemeermin - Denemarken

De Kleine Zeemeermin kreeg haar naam natuurlijk niet voor niets, maar het standbeeld in Kopenhagen voelt toch een beetje als een teleurstelling. Een van de bekendste plekken in de stad is namelijk piepklein en stelt in werkelijkheid niet zoveel voor. Geinig om te kunnen afstrepen, maar Kopenhagen heeft veel leukere plekken om te bekijken.

 

Amalfi-kust - Italië

Het is geen geheim dat de Amalfi-kust in Italië een van de mooisten in heel Europa is, maar bereid je voor op grote mensenmassa’s. Vooral in het dorpje Positano is het zoeken naar een plek: touringcars blokkeren de smalle straatjes en in de zomer ziet het strand zwart van de mensen. Probeer deze plek daarom in de zomermaanden zoveel mogelijk te vermijden en bezoek de Amalfi-kust buiten het seizoen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >