9x de mooiste bestemmingen om Kerstmis te vieren

20.11.2019 12:37
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Een keer geen zin om de kerstboom op te tuigen en met je (schoon)familie aan de dis te zitten? Ga er dan met je gezin lekker tussenuit en vier kerst op een strandbed of in een fijne stad. 

Marrakech, Marokko

Op slechts 3,5 uur vliegen opent zich een compleet andere wereld. Want in plaats van kitscherige kerstbomen, hysterische lichtshows in tuinen en kerststalletjes, dwaal je hier door soeks, drink je verse muntthee en snuif je de geur op van kruidenmarkten. Neem ook een kijkje in de mooie tuinen van Jardin Marjorelle. Als je toch een kerstgevoel wilt, reis dan naar het Oukaimeden skiresort in het Atlasgebergte op slechts 70 kilometer ten zuiden van Marrakech: ook leuk voor kinderen.

 

Rio de Janeiro, Brazilië

Veel zon en een vleugje Kerstmis, want in Rio tref je ’s werelds grootste, drijvende kerstboom op het Rodrigo de Freitas-meer. Reis vanuit Rio naar Foz do Iguacu voor de watervallen, ga languit op een van de mooie stranden in Brazilië (Ilha Verde) of trek de Amazone in. Daar hebben lokale stammen waarschijnlijk nog nooit van Wham’s Last Christmas gehoord.

 

Lees ook
Viral video: kerstreclame spoort ouders aan vooral tijd met kinderen door te brengen >

 

Thailand

In de periode november tot februari daalt de vochtigheidsgraad in Thailand. Het wordt gezien als de ‘koude’ periode, maar de zon schijnt dan nog volop waardoor het een perfecte winterzonbestemming is. Plus: het is nog kindvriendelijk ook. Of je nu naar het toeristische Phuket of het idyllische Krabi gaat, je zit altijd goed.

 

Istanbul, Turkije

Hoewel ook in Turkije hier en daar tekenen van Kerstmis opduiken, is het geen land waar je echte kerstvieringen aantreft. Het is een goede winterzonbestemming, weg van alle feestdrukte. De stad combineert mooie, traditionele architectuur met een modern leven, hippe winkels en oude bazaars. En natuurlijk kun je ultiem relaxen in een van de vele hamams.

 

Brussel, België

Dichtbij, toch anders en wel kerstsfeer, met onder meer een leuke kerstmarkt. Inclusief de lekkerste Belgische bonbons en warme chocolademelk. Drink een pintje bij Delirium of probeer een paar Optimo Brunos biertjes bij het sfeervolle biercafé A La Mort Subite en de stemming zit er gelijk goed in.

 

Londen, Engeland

Toegegeven: Londen is al in oktober gehuld in kerstsferen, maar de Engelse hoofdstad is ook tijdens de feestdagen een leuke plek om met je gezin een weekendje naar toe te gaan. Struin door het fraai versierde Harrods, maak een leuke boottocht op de Theems en breng een bezoek aan het British Museum. Moe aan het einde van de dag? Geen probleem: je duikt gewoon lekker de pub in. Niets kerstdiner-stress.

 

Lees ook:
Bekijk het maar met je kerst > 

 

Dubai

Heb je niet zo’n zin in al die kerstheisa, boek dan een ticket naar Dubai. In de populaire winkelcentra kom je wel kerstbomen en versiering tegen, vanwege het grote aantal expats en toeristen, maar eenmaal buiten geniet je van een heerlijke temperatuur rond 25 graden. Perfect dus om lekker aan het strand te liggen.

 

Malediven

Het is een flink eind vliegen, maar de Malediven zijn de ideale bestemming als je helemaal geen zin hebt in kerst. En zodra jullie die schitterende witte stranden zien, denk je ook echt niet meer aan Jingle Bells. 

 

Sint Petersburg, Rusland

Zin in sneeuw, maar niet in de kerstdrukte? Dan is Sint Petersburg jouw place to be. In Rusland volgen ze namelijk de orthodoxe kalender. Dat betekent dat kerst pas gevierd wordt op 7 januari en dat 25 en 26 december in Rusland gewone werkdagen zijn.
 

Bron: Skyscanner

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >